Gombaölő szerek
Copper-Field
bio
Rézoxiklorid tartalmú, folyékony gomba- és baktériumölő szer vizes szuszpenzió formulációban.

A készítményt preventív jelleggel, (a fertőzésveszélyes időszakban legkésőbb az első tünetek megjelenésekor) szükséges kijuttatni a lombfelülethez megválasztott lé mennyiséggel (lemosó permetezésnél 1000–2000 l/ha vízmennyiséggel). Lemosó permetezésnél ügyelni kell, hogy a permetlé az ágakat, gallyakat, rügyeket, rügyalapokat is teljes mértékben, áztatás szerűen fedje, amely hatás nedvesítő szer alkalmazásával fokozható. A fertőzésveszély fennállása alatt (hűvös, csapadékos időjárási viszonyoknál) szükség szerint – általában 7–10 napos permetezési fordulót alkalmazva – kell ismételni a kezeléseket. Zöldségfélékben 1–6 alkalommal (2–4 valódi leveles állapot és termésszedés közötti időszakban, 6–8 naponként) kell a védekezést folytatni. Réz érzékeny gyümölcsféléknél (alma, körte, kajszi, őszibarack) színes bimbós állapotban be kell fejezni a készítménnyel való védekezést, azt csak a termés viaszosodása után, nyár közepétől (alma, körte), illetve termésszedést követően ősszel (őszibarack), vagy a lombhullás előtt és lombhulláskor szabad folytatni (kajszi). 

Hatásmód

A réz több hatáshelyű, kontakt gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód: M1)

Összetevők

  • 638 (fémréz:380) g/l rézoxiklorid

Formuláció

  • vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kontakt

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szőlő Peronoszpóra, Orbánc 6 1,75-2 l/ha (virágzás előtt) 21 nap Zöld hajtáscsúcsok - Fürtkezdemények 8 - 55
Szőlő Peronoszpóra, Orbánc 2-2,5 l/ha (virágzás után) 21 nap Bogyófejlődés - Gyümölcskötődés kezdete - Zsendülés 70 - 85
Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya) Baktériumos és gombás ágelhalás, Tűzelhalás (lemosó vagy záró permetezés) 6 3-4 l/ha 10 nap További információ: okirat/címke
Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya) Varasodás 6 2-2,5 l/ha 10 nap További információ: okirat/címke
Csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi, szilva) Monília, Tafrina, Levéllyukacsosodás, Apiognomónia, Baktériumos és gombás ágelhalás 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Mandula, Dió, Mogyoró, Gesztenye Baktériumos és gombás betegségek 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Paprika Baktériumos betegségek 6 1,5-2 l/ha 7 nap További információ: okirat/címke
Paradicsom, Burgonya Baktériumos betegségek, Fitoftóra 6 2-2,5 l/ha 7 nap További információ: okirat/címke
Bab, Borsó Baktériumos betegségek, Fenésedés, Rozsdák 6 1,5-2 l/ha 5 nap További információ: okirat/címke
Kabakosok (sárgadinnye, görögdinnye, cukkini, uborka, sütőtök, spárgatök, patisszon) Fenésedés, Peronoszpóra, Pszeudomónász 6 1,5-1,8 l/ha 5 nap További információ: okirat/címke
Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma) Baktériumos betegségek, Peronoszpóra 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Cukorrépa Cerkospóra, Ramulária, Fóma 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Konyha- és édeskömény Peronoszpóra 6 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
Orvosi csucsor Fitoftóra 6 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A Copper-Field/Montanflow adott kultúrában engedélyezett más gombaölő szerrel tankeverékben kijuttatható. Mindig végezzen keverési próbát!

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes



Kapcsolódó technológiák

Körte
Birs
Naspolya
Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya)
Cseresznye
Meggy
Őszi barack
Kajszi
Szilva
Csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi, szilva)
Mandula
Dió
Mogyoró
Gesztenye
Paprika
Paradicsom
Burgonya
Bab
Borsó
Sárgadinnye
Görögdinnye
Cukkini
Uborka
Tök
Kabakosok (sárgadinnye, görögdinnye, cukkini, uborka, sütőtök, spárgatök, patisszon)
Vöröshagyma
Fokhagyma
Mogyoróhagyma
Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma)
Póréhagyma
Cukorrépa
Konyha- és édeskömény
Orvosi csucsor


Kapcsolódó videók