• Home
  • Fenntarthatóság
Környezettudatos megoldásaink

AÖP tervező - Segítünk eligazodni az AÖP rendszerében

Az Agro-ökológiai Program (AÖP) célja, hogy a támogatási programban meghatározott feltételek teljesítésével a megváltozott környezeti feltételekhez igazítsák a mezőgazdasági termelést, és ösztönözzék a gazdálkodókat a környezet- és klímatudatos termelési gyakorlatok alkalmazására.
Tovább a cikkhez

Új biológiai rovar, atka és gombaölő permetezőszer szőlőben

A Limocide-t a szőlő 1-5 leveles állapotában, önállóan, vagy kénnel együtt kijuttatva (1% Limocide + 3 kg/ ha Cosavet DF Edge) az atka és a tripsz populáció gyérítése mellett, a lisztharmat korai fertőzését is megakadályozhatjuk.
Tovább a cikkhez

KWIZDA NOVA AGRICULTURA DÍJ – 2,1 MILLIÓ FORINT ÖSSZDÍJAZÁS!

Védjük meg együtt a földigilisztákat! 2023-ban pályázatot hirdettünk azok számára, akik a talaj leghasznosabb lakóival foglalkoznak! Pályamunkákat az agrárszakma képviselőitől és a téma iránt fogékony érdeklődőktől egyaránt kaptunk.
Tovább a cikkhez

A Wuxal Ascofol biostimulátor szerepe a szántóföldi növénytermesztésben

Az Agrár Ökológiai Program (AÖP) új megvilágításba hozta a szántóföldi növénytermesztésben engedélyezett növénykondícionáló – biostimulátor – engedélyokirattal forgalmazott készítményeket, mivel a támogatási program egyik választható és könnyen kivitelezhető feltétele lett a rendelet szerint a növénykondícionáló készítmények technológiába illesztése.
Tovább a cikkhez