Gombaölő szerek
Montaflow SC
bio
Rézoxiklorid tartalmú, folyékony gomba- és baktériumölő szer vizes szuszpenzió formulációban.

Minden esetben előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell kipermetezni, amit az időjárástól, a fertőzési nyomástól, a kultúrnövény fenofázisától függően 7–14 naponta meg kell ismételni. Szőlő: peronoszpóra és orbánc ellen, fakadás előtti lemosó permetezésre, majd a virágzást követő időszakban, kisbogyós állapottól zsendülésig javasoljuk a használatát,1,75–2,5 l/ha dózisban. Figyeljünk a szőlő tenyészidőn belül változó réztoleranciájára! Almástermésűek: tavaszi lemosó és nyár végi záró permetezésekre, valamint tűzelhalás ellen 3–4 l/ha-os dózisban kell alkalmazni. Varasodás ellen 2–2,5 l/ha dózisban kell kipermetezni, amit tavasszal zöldbimbós korban be kell fejezni. A védekezés folytatható, amint a gyümölcsök kellőképpen viaszossá válnak. Csonthéjasok: őszibarackban tafrina ellen lemosó permetezésként alkalmazhatjuk, amit rügypattanáskor be kell fejezni. Baktériumos ágelhalások ellen lombhulláskor védekezzünk. Kajsziban pirosbimbós állapot után már ne alkalmazzuk! A többi csonthéjasban a fertőzési nyomástól függően alkalmazhatjuk. Héjastermésűek: megelőző jelleggel védekezzünk 2–2,5 l/ha-os dózissal. Burgonya és cukorrépa: sorzáródáskor célszerű megkezdeni a védekezést, amit az időjárási körülményektől függően ismételni szükséges. Paprika, paradicsom, kabakosok, hagymafélék, bab, borsó: a permetezést a betegségek megjelenése előtt el kell kezdeni, és 5–10 naponta, a fertőzési nyomás erősségétől és a csapadékviszonyoktól függően ismételni.

Hatásmód

A réz több hatáshelyű, kontakt gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód: M1)

Összetevők

  • 638 (fémréz:380) g/l rézoxiklorid

Formuláció

  • vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • kontakt

Kiszerelés

  • 10 l-es kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szőlő Peronoszpóra, Orbánc 6 1,75-2 l/ha (virágzás előtt) 21 nap Bogyófejlődés - Gyümölcskötődés kezdete - Zsendülés 70 - 85
Szőlő Peronoszpóra, Orbánc 2-2,5 l/ha (virágzás után) 21 nap Bogyófejlődés - Gyümölcskötődés kezdete - Zsendülés 70 - 85
Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya) Baktériumos és gombás ágelhalás, Tűzelhalás (lemosó vagy záró permetezés) 6 3-4 l/ha 10 nap További információ: okirat/címke
Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya) Varasodás 6 2-2,5 l/ha 10 nap További információ: okirat/címke
Csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi, szilva) Monília, Tafrina, Levéllyukacsosodás, Apiognomónia, Baktériumos és gombás ágelhalás 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Mandula, Dió, Mogyoró, Gesztenye Baktériumos és gombás betegségek 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Paprika Baktériumos betegségek 6 1,5-2 l/ha 7 nap További információ: okirat/címke
Paradicsom, Burgonya Baktériumos betegségek, Fitoftóra 6 2-2,5 l/ha 7 nap További információ: okirat/címke
Bab, Borsó Baktériumos betegségek, Fenésedés, Rozsdák 6 1,5-2 l/ha 5 nap További információ: okirat/címke
Kabakosok (sárgadinnye, görögdinnye, cukkini, uborka, sütőtök, spárgatök, patisszon) Fenésedés, Peronoszpóra, Pszeudomónász 6 1,5-1,8 l/ha 5 nap További információ: okirat/címke
Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma) Baktériumos betegségek, Peronoszpóra 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Cukorrépa Cerkospóra, Ramulária, Fóma 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Konyha- és édeskömény Peronoszpóra 6 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
Orvosi csucsor Fitoftóra 6 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A Montanflow adott kultúrában engedélyezett más gombaölő szerrel tankeverékben kijuttatható.
Mindig végezzen keverési próbát!

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes



Kapcsolódó technológiák

Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya)
Körte
Birs
Naspolya
Csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi, szilva)
Cseresznye
Meggy
Kajszi
Szilva
Őszi barack
Mandula
Dió
Mogyoró
Gesztenye
Paprika
Paradicsom
Burgonya
Bab
Borsó
Bab
Kabakosok (sárgadinnye, görögdinnye, cukkini, uborka, sütőtök, spárgatök, patisszon)
Uborka
Sárgadinnye
Görögdinnye
Tök
Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma)
Vöröshagyma
Fokhagyma
Póréhagyma
Cukorrépa
Konyha- és édeskömény
Orvosi csucsor