Gombaölő szerek
Green Star
Prémium gombaölő szer kalászfuzáriózis ellen egyedülálló gyári kombinációban.

Kalászos kultúrákban a permetezést akkor javasoljuk, amikor a kalászok jelentős része már megjelent, a készítmény kiváló kuratív hatása és hosszú hatástartama megfelelő védelmet biztosít a rozsda és a fuzárium fertőzésekkel szemben. Védekezésünk hatékonyságát jelentősen növeli, ha duplaréses fúvókákat és a magasabb lémennyiséget használjuk.

A készítményt a fertőzésveszélyes időszakban preventív jelleggel, legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – általában 2–3 nóduszos és a zászlóslevél kiterülése közti stádiumban – célszerű kijuttatni jó permetléfedést biztosító kijuttatás-technika alkalmazásával.

Hatásmód

A tebukonazol szisztémikus mozgása és a trifloxistrobin mezosztémikus tulajdonsága együtt, a lehető legkomplettebb hatást eredményezi. A készítmény így kiváló kuratív hatással, de emellett rendkívül hosszú hatástartammal is rendelkezik. A nagymennyiségű, hatékony triazolnak köszönhetően a készítmény felhasználási ideje rugalmasabb, mint a hagyományos strobilurin-kombinációké, mivel itt a triazol komponens kurativitása nagyobb mértékben érvényesül. Kiváló fungicid hatása mellett erőteljes levélzöldítő és termésnövelő tulajdonsággal is rendelkezik. Kísérletek sora igazolta, hogy a trifloxistrobinnal kezelt növények anyagcseréje felgyorsul, az asszimilátáknak a szemekbe való beépülése fokozódik. Ha a termeléstechnológia más elemeit (tápanyag-utánpótlás, fajta, talajművelés) ezzel összhangba hozzuk, úgy a Green Star alkalmazásával jelentősen nőhet a termés mennyisége, és javulhat annak minősége.

Összetevők

  • 200 g/l tebukonazol
  • 100 g/l trifloxistrobin

Formuláció

  • szuszpenzió koncentrátum (SC)

Forg. kategória

  • II.

Hatásmód

  • felszívódó

Kiszerelés

  • 5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Őszi búza, Őszi árpa, Rozs, Tritikálé Rozsdák, Lisztharmat (gabona), Kalászfuzárium, Hálózatos, csíkos- és fahéjbarna levélfoltosságok 1 1 l/ha 35 nap Kalászhányás vége - Virágzás vége 59 - 69

Keverhetőség

A Green Star, az alkalmazás időpontjától függően keverhető a Wuxal Réz Top, Wuxal Cink, Wuxal Grano és Wuxal Kalászos lombtrágyákkal, Azospeed folyékony fejtrágyával, tenyészidő elején Pylon szárszilárdítóval, valamint vetésfehérítő bogár károsítása esetén Fentrol CS rovarölő szerrel. Magyarországon permetezésre használt vizek minősége között (pH, vízkeménység, stb.) nagyon nagy eltérések vannak, ezért az első permetezés előtt mindenféleképp ajánlott egy keverési próba elvégzése. A hatóanyagok felszívódásának és hatékonyságának fokozására, illetve a permetlé-borítottság növelésére a Velocity adjuváns használatát javasoljuk.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes

Eredmények

Kwizda fungicid technológia összehasonlítása
Kalászvédelem fuzárium elleni hatása


Kapcsolódó technológiák

Őszi árpa
Rozs
Tritikálé