Egyéb szerek
Pylon
Szárszilárdító és növekedésszabályozó őszi búza és őszi árpa szárszilárdítására, megdőlés megelőzésére és növekedésszabályozására.

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! A készítmény felhasználható őszi búza, őszi árpa, rozs és tritikále szárszilárdítására, megdőlés megelőzésére és növekedésszabályozására,
- őszi búzában a 0,5 l/ha mennyiségben 200–300 l/ha vízmennyiséggel a kultúrnövény bokrosodás (5 mellékhajtás) fejlettségétől (BBCH 25) a zászlóslevél megjelenéséig (BBCH 37) terjedő időszakban állománypermetezéssel kijuttatva
- őszi árpában 0,6 l/ha mennyiségben 200–300 l/ha vízmennyiséggel a kultúrnövény bokrosodás (5 mellékhajtás) fejlettségétől (BBCH 25) a zászlóslevél megjelenéséig (BBCH 37) terjedő időszakban állománypermetezéssel kijuttatva
- rozsban 0,4 l/ha mennyiségben 200–300 l/ha vízmennyiséggel a kultúrnövény szárbaindulásának kezdetétől (BBCH 30) a zászlós levél kiterüléséig (BBCH 39) terjedő időszakban állománypermetezéssel kijuttatva
- tritikáléban 0,4–0,6 l/ha mennyiségben 200–300 l/ha vízmennyiséggel a kultúrnövény szárbaindulásának kezdetétől (BBCH 30) a zászlós levél kiterüléséig (BBCH 39) terjedő időszakban állománypermetezéssel kijuttatva.

A készítmény alkalmazása elsősorban jó tápanyag- és vízellátottságú területen, erős növényállományban indokolt. Nem szabad stresszhatásnak kitett (fagy, szárazság, belvíz, betegségek, kártevők), legyengült kalászos kultúra állományt kezelni a kultúrnövény károsodásának veszélye miatt!
Permetezéskor a növényállománynak száraznak kell lenni, hogy a hatóanyag felszívódása tökéletesen megtörténjen. A legjobb hatékonyság 8 °C felett a kultúrnövény aktív növekedési fázisában érhető el. Hideg időjárás esetén, 8 °C alatti hőmérsékleten – különösen, ha éjszakai fagyok várhatók – a kezelést el kell halasztani.
Kerülni kell, hogy átfedés révén dupla dózis kerüljön kijuttatásra!
A készítmény elsodródásának megakadályozására fokozott figyelmet kell fordítani!

Hatásmód

Vastagítja a szár falát, ezzel csökkenti a megdőlés valószínűségét, ellenállóbbá teszi a növényeket a betegségekkel szemben, egyben fokozza a szárazságtűrést.

Összetevők

  • 250 g/l trinexapac-etil

Formuláció

  • emulzióképző koncentrátum (EC)

Forg. kategória

  • II.

Hatásmód

  • felszívódó

Kiszerelés

  • 5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Őszi búza Szárszilárdítás, Növekedésszabályozás 1 0.5 l/ha nk.* Bokrosodás - Zászlóslevél megjelenése 25 - 37
Őszi árpa Szárszilárdítás, Növekedésszabályozás 1 0.6 l/ha nk.* Bokrosodás - Zászlóslevél megjelenése 25 - 37
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A legtöbb kalászos gyomirtó szerrel (például Hadden Star Forte, Mustang SE, Taltos N 450 WG), gombaölővel (például Eminent 125 SL, Promino, Fezan 250 EW) kombinálható, szükség esetén piretroiddal (Fentrol CS) kiegészíthető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt végezzen keverési próbát.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Tűzveszélyes folyadék (3. kategória)

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Közepesen veszélyesKapcsolódó technológiák

Őszi árpa