Gombaölő szerek
Promino

Rozsda- és kalászfuzárium-specialista egy készítményben.

Kalászosokban (őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa, rozs, tritikálé) levélfoltosságok, lisztharmat és rozsdák ellen a permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor, általában a szárnövekedés kezdetén javasolt megkezdeni, és a fertőzési veszélyhelyzettől függően 2-3 hét múlva megismételni. Szeptóriás pelyvafoltosság ellen a kalász és a felső levélemelet védelme érdekében szintén megelőző jelleggel, a zászlóslevél megjelenésétől teljes virágzásig célszerű a permetezés elvégzése. Kalászfuzáriózis ellen a készítménnyel végzett kezelést a virágzás kezdetén javasolt végrehajtani, törekedve a kalászok egyenletes permetlé-fedettségére. A fertőzésre hajlamosító körülmények között, illetve a pirenofórás levélfoltosság és a kalászfuzáriózis ellen az engedélyezett nagyobb dózis (0,65 l/ha) kijuttatása indokolt.

Őszi és tavaszi káposztarepcében gombás betegségek ellen a készítményt megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell kijuttatni. Leptoszfériás betegség ellen a fertőzésre hajlamosító körülmények között javasolt egy őszi kezelés (őszi káposztarepce) elvégzése tőlevélrózsás állapotban. A tavaszi kezelést az oldalhajtások képződésének idején indokolt végrehajtani. A szklerotíniás és alternáriás betegségek elleni permetezést sárgabimbós állapotban szükséges elvégezni.

Hatásmód

A protiokonazol szterolbioszintézist gátló, felszívódó hatóanyag. (FRAC kód: 3)

Összetevők

  • 300 g/l protiokonazol

Formuláció

  • emulzióképző koncentrátum (EC)

Forg. kategória

  • I.

Hatásmód

  • felszívódó

Kiszerelés

  • 5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Őszi búza, Tavaszi búza Kalászfuzárium, Rozsda, Lisztharmat (gabona), Szeptória, Pirenofóra 2 0,33-0,65 l/ha 35 nap Bokrosodás - Virágzás vége 25 - 69
Őszi árpa, Tavaszi árpa Pirenofóra, Lisztharmat (gabona), Rozsda, Rinhosporium 2 0,33-0,65 l/ha 35 nap További információ: okirat/címke
Rozs Rozsda, Rinhosporium 2 0,33-0,65 l/ha 35 nap További információ: okirat/címke
Tritikálé Lisztharmat (gabona), Szeptória, Rinhosporium 2 0,33-0,65 l/ha 35 nap További információ: okirat/címke
Repce Alternária, Fóma, Fehérpenész 2 0,3-0,6 l/ha 35 nap 6 leveles - Sárgabimbós állapot 16 - 59

Keverhetőség

A Promino együtt kijuttatható kalászos gyomirtó szerekkel (Hadden Star Forte), rovarölőkkel (Fentrol CS), lombtrágyákkal (Wuxal), valamint folyékony fejtrágyákkal (Azospeed), fuzáriumveszély esetén kombinálható tebukonazollal (Fezan 250 EW).

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

2 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyesKapcsolódó technológiák

Tavaszi búza
Őszi árpa
Tavaszi árpa
Rozs
Tritikálé