Lombtrágyák
Prosilicon
bio

Bőrszövet erősítő és bogyórepedést megelőző lombtrágya

Megelőző jelleggel kell kijuttatni a készítményt. Bogyónövekedés időszakától legalább két alkalommal, 1,5-3 liter/ha-os dózisban (legfeljebb 0,5- 0,7%-os oldatkoncentrációban). A legbiztosabb hatást a három alkalmas kezelés nyújtja, először kötődéskor, másodszor a termésfejlődés kezdetekor harmadszor, pedig amikor a gyümölcsök 50%-a már érett. Keverési próbát minden kijuttatás előtt javasolt elvégezni!
Különösen ajánljuk a Prosilicon használatát vékony héjú fajtákban és csemegeszőlőben.

Hatásmód

Kálium –szilikát tartalmának köszönhetően fejti ki hatását.  E két hatóanyag könnyedén beépül a gyümölcs bőrszövetébe, erősíti, ellenállóbbá teszi a gombabetegségekkel szemben, a szövetek rugalmasabbak lesznek, így nem csak a bogyórepedés előzhető meg, de a kórokozók fertőzése is mérsékelhető.  Kálium tartalma segíti a gyümölcs színesedését, érését. Bevonatot képez a bogyó felszínén (UV tükörként működik), visszaveri a káros sugarakat, így nem engedi megégni a bogyókat. Mindezen tulajdonságok segítik a növényt a különböző stresszhelyzetek leküzdésében.

Összetevők

  • Kálium-szilikát 10,5% K2O, 1,4% Si

Formuláció

  • oldat (oldat)

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag-ellátás

Kiszerelés

  • 1 l-es flakon

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szőlő Napégés, bogyórepedés 5 1,5-3 l/ha nk.* Sörét nagyságú bogyók - Érés kezdete 73 - 82
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

Nem keverhető bármyilen fémes elemet tartalmazó lombtrágyával, illetve növény védő szerrel. Kijuttatását elsősorban önállóan javasoljuk.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

nem

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Nem jelölésköteles

Eredmények



Kapcsolódó technológiák

Paradicsom
Paprika
Burgonya
Őszi fejes káposzta
Szamóca
Uborka
Görögdinnye
Cseresznye
Meggy
Alma
Szilva
Kajszi
Őszi barack
Rózsa