Rovarölő szerek
Gazelle Pro
Gyors taglózó és tartós hatás egy termékben.

Kukoricában a kukoricamoly elleni védekezéseket a lepkék csúcsrajzásáig, a tojásrakás előtt kell elvégezni. A rajzás menetét fény-, ill. feromon-csapda segítségével célszerű nyomon követni. A kukoricamoly elhúzódó rajzása esetén szükséges lehet a védekezés megismétlése. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése. A védekezést a tömeges rajzás idejére, a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzásdinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni.
Repcében és mustárban a repcebolha és repcedarázs elleni védekezést a kártevők megjelenésétől kezdve, indokolt esetben a kultúrnövény szikleveles állapotától kezdve célszerű elvégezni. Repcebolha esetén a károsított levélfelület ismeretében kell dönteni a védekezések szükségességéről. Repcében és mustárban a tavaszi időszakban repce-fénybogár, repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos és levéltetvek ellen a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett javasolt elvégezni.
Zabban a vírusterjesztő kabócák és levéltetvek ellen az első egyedek növényeken történő megjelenésekor java solt a védekezést elkezdeni. A betelepedés kezdetét és a kártevő fajok egyedszámát növényvizsgálattal valamint sárgaszínű vizes tálcsapdával végzett csapdázással lehet meghatározni. A vetésfehérítő bogarak elleni permetezést a bogarak táblára történő betelepedése, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni.

A Gazelle Pro a méhek védelme érdekében virágzó vagy mézharmatot termelő kultúrákban és virágzó gyomok esetén kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. A Gazelle Pro virágzó kultúrákban zöldbimbós állapotig kijuttatható.

Hatásmód

Az acetamiprid nikotin acetilkolin receptor serkentő neonikotinoid (IRAC Mode of Action Classification: 4A), felszívódó hatásmechanizmusú rovarölő szer hatóanyag. A lambda-cihalotrin IRAC „3A” típusú nátriumion-csatorna módosító, kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag. E két hatóanyag egymásra szinergista hatással bír, felszívódó és kontakt hatás egyben. Használatával megelőzhetjük a piretroid rezisztencia kialakulását.

Összetevők

  • 100 g/kg acetamiprid
  • 30 g/kg lambda-cihalotrin

Formuláció

  • vízben diszpergálódó granulátum  (WG)

Forg. kategória

  • II.

Hatásmód

  • kontakt és felszívódó

Kiszerelés

  • 1 kg-os zsák

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Repce Repce-fénybogár, Ormányosbogarak 2 0,15-0,2 kg/ha 35 nap Oldalhajtások kialakulása - Szárnövekedés 29 - 49
Repce Levéltetvek, Repcedarázs, Repcebolha 2 0,125-0,2 kg/ha 35 nap Oldalhajtások kialakulása - Szárnövekedés 29 - 49
Mustár Repce-fénybogár, Ormányosbogarak, Levéltetvek 2 0,15-0,2 kg/ha 35 nap További információ: okirat/címke
Kukorica (takarmány, siló, vetőmag) Kukoricamoly, Amerikai kukoricabogár 2 0,15-0,2 kg/ha 56 nap További információ: okirat/címke
Zab Vírusvektor kártevő rovarok 1 0,15-0,2 kg/ha nk* További információ: okirat/címke
Őszi búza, Őszi árpa, Rozs, Tritikálé, Fénymag (szükséghelyzeti engedély) Vírusvektor kártevő rovarok 1 0,15-0,2 kg/ha 28 További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A Gazelle Pro keverhető Efilor, Fezan, T-Rex, Promino, Zoxis, Wuxal Oilseed, Wuxal Sulphur, Wuxal Boron Plus, Azospeed Amino és Azospeed Cink készítményekkel. Más készítmények esetén az alkalmazás előtt célszerű keverési próbát végezni.

AKG programban is alkalmazható

Igen, korlátozásokkal

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Mérsékelten veszélyes

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyesKapcsolódó technológiák

Mustár
Zab
Őszi árpa
Rozs
Tritikálé
Fénymag