Lombtrágyák
Wuxal Oilseed

Magas mangán- és molibdén-tartalmú speciális bórlombtrágya az olajos növények mikroelem igényére kifejlesztve!

A repce és a napraforgó nem csak magas bórigényűek, de kifejezetten mangánigényes kultúrák. A talajaink általában mangánnal jól vagy túlzottan is ellátottak, de
felvehetőségét a talaj Ca-tartalma, lúgos kémhatása és a száraz időjárási periódusok is nagy mértékben rontják, ami gyakran mangán hiánytüneteket is eredményez. A Wuxal Oilseedet ezért szárazabb időszakokra célszerű pozícionálni a meszesebb termőhelyeken. A Wuxal Boron Plus lombtrágyával felváltva juttasuk ki az osztott lombtrágyázási technológiában! A kombinált technológia előnye, hogy a két eltérő összetételű termék a repcének egyaránt fontos bór, mangán és molibdén mikroelemeket, valamint N, P és S tápelemeket együttesen biztosítja.
A Wuxal Oilseedet a speciális molibdén-tartalma miatt a repce technológiákba javasoljuk beilleszteni. A lúgos kémhatású talajokon a száraz időjárási periódusokban a Mn-elláttottság segítésére, a hiánytünetek megelőzésére alkalmazzuk!

Repcében az őszi rozettásodáskor, szárbainduláskor, majd a a virágzás elején javasoljuk többszöri lombtrágyázással kijuttatni, alkalmanként 1–2 l/ha dózisban. Napraforgóban az intenzív levelesedéstől a csillagbimbós állapotig alkalmazhatjuk megosztva, alkalmanként 2 l/ha dózisokkal. Szójában az első virágok megjelenésekor és teljes virágzásban lombtrágyázzunk 2 l/ha adagokkal.

A Wuxal Oilseedet a speciális molibdén-tartalma miatt a repce technológiákba javasoljuk beilleszteni. A lúgos kémhatású talajokon a száraz időjárási periódusokban a Mn-elláttottság segítésére, a hiánytünetek megelőzésére alkalmazzuk!

Hatásmód

A bór a gyökérfejlődéstől, az intenzív növekedési fázison át a virágok jó termékenyüléséig minden fenológiában fontos. Mindig a legfiatalabb részeken hiányzik, mert a növényen belül nehezen képes az idősebb levelekből a hajtáscsúcs irányába szállítódni. A kén az intenzív növekedési időszakokban a jó N-hasznosuláshoz elengedhetetlen, mindkét olajos kultúra kifejezetten magas kéntartalommal bír, és hiányában a legfiatalabb növényi részek klorotikussá válnak. A mangán a redox folyamatok fontos tápeleme, hiányában a növényi anyagcsere zavart szenved. A növényben szintén rosszul szállítódik, a hiánytünete a fiatalabb növényi részeken és gyakran a Mg-hiánytünetekkel vegyesen jelenik meg. A molibdént a keresztes virágúak tartalmazzák nagyobb mennyiségben a szántóföldi kultúrák közül. A talajban nagyon kis mennyiségben van jelen, és a szulfátok is csökkentik a felvehetőségét. A legújabb repce lombtrágyák új alkotóeleme.

Összetevők

  • 7,5% SO3, 6% B, 5% Mn, 0,25% Mo

Formuláció

  • szuszpenzió

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • lombon keresztüli tápanyagellátás

Kiszerelés

  • 5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szója Bórhiány Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 2-3 l/ha nk.* Mellékhajtások növekedése - Bimbófejlődés 30 - 58
Napraforgó Bórhiány Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 2-3 l/ha nk.* 8 leveles állapot - Virágzás kezdete 18 - 63
Repce Bórhiány Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 2-3 l/ha nk.* 4 leveles állapot - 8 leveles állapot
Szárnövekedés - Virágzás kezdete
14 - 18,
41 - 61
Cukorrépa Bórhiány Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A legtöbb növényvédőszerrel jól keverhető! Más lombtrágyával lehetőség szerint ne keverjük vagy végezzünk keverési próbát! Wuxal Boron Plus készítménnyel nem, viszont Wuxal Sulphur és Wuxal Ascofol termékekkel jól keverhető!

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-Kapcsolódó technológiák

Cukorrépa

Kapcsolódó diagnózis