Adjuvánsok
Iskay
Becőragasztó a pergési veszteségek ellen.

A készítmény a becőtermésekre ragadva megakadályozza azok felnyílását és a magvak kipergését, ezért különösen alkalmas – a várhatóan elhúzódó betakarítás esetén – a magok kipergéséből származó termésveszteség csökkentésére. Önmagában való kijuttatása kizárólag gyommentes kultúrában javasolható!

Őszi káposztarepcében és mustárban a készítményt önmagában a becősárgulás idején, a várható betakarítás előtt 3–4 héttel kell kijuttatni földi géppel, vagy légi úton 0,5–1,0 l/ha dózisban. Földi géppel történő kijuttatás esetén 400–500 l/ha vízmennyiséggel, légi úton történő kijuttatásnál 60–80 l/ha permetlével. A túl késői kijuttatás (többségében már kiszáradt becők) a hatékonyságot ronthatja. A legjobb hatékonyság eléréséhez törekedni kell a becők teljes permetlé borítottságának elérésére. A készítmény kijuttatható őszi káposztarepcében állományszárításra, betakarítás előtti gyomirtásra engedélyezett készítményekkel egy menetben is a várható betakarítás előtt 7–14 nappal.

Őszi káposztarepcében a készítmény felhasználható elsodródás csökkentés céljából 1,0 l/ha dózisban állományszárításra, betakarítás előtti gyomirtásra engedélyezett készítményekhez adagolva a várható betakarítás előtt 7–14 nappal. A készítmény használata a felhasznált növényvédő szer dózisának csökkentését nem indokolja. A kijuttatáshoz szükséges vízmennyiséget az alkalmazott növényvédő szer technológiai ajánlásának megfelelően, a kultúrától, a kezelendő lombfelület nagyságától és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. A kijuttatás során a kombinációban használt növényvédő szernél meghatározott előírásokat kell betartani.

Légi kijuttatás: Légi úton történő kijuttatásnál 60–80 l/ha permetlével kell kijuttatni.

Hatásmód

Az Iskay a pinolén és xiloxán típusú készítményektől eltérő hatóanyagú, karboxilált sztirén kopolimer. Rugalmas térhálót biztosít a becő körül, így megakadályozza a túlérettek felnyílását. Az aratást, a deszikkálás hatását nem befolyásolja, nincs irritatív hatása, sem környezetvédelmi kockázata.

Összetevők

  • 46.8 m/m% karboxilált sztirén és 1,3 butadién kopolimer

Formuláció

  • folyadék

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • kontakt

Kiszerelés

  • 5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Repce Becőragasztás 0,5-1,0 l/ha nk.* Becősárgulás - Teljes magérettség 80 - 89
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

Repce betakarítás előtti gyomirtására engedélyezett Roundup Mega, Roundup Bioaktív és Boom Efekt készítményekkel kombinálható, és együtt kijuttatható.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Nem jelöléskötelesKapcsolódó technológiák