Megtermett termésnek a magtárban a helye!

A felnőtt gyomok megnehezítik a betakarítást, növelik a szemveszteséget és nedvesség tartalmukból visszanedvesítik a kaszatokat.

Az extrém meleg időjárás ellenére a napraforgó állományok többnyire jól néznek ki. A gyönyörűnek elképzelt napraforgó táblák képeibe a fenyércirok, a parlagfű, a selyemmályva és társai rondítanak be, hogy a termelőnek egy nyugodt délutánja se maradjon.

A felnőtt gyomok megnehezítik a betakarítást, növelik a szemveszteséget és nedvesség tartalmukból (illetve a napraforgó szivacsos  állományaiból) visszanedvesítik a kaszatokat, így plusz szárítási költséget okoznak. Roundup Megával történő betakarítás előtti gyomirtás haszna nemcsak az, hogy elpusztítja a táblában található magról kelő és évelő gyomokat, hanem az is, hogy a napraforgó hamarabb lehet betakarítani. Az elmúlt évek bizonyították, hogy a nyári hőségnapokat erős hidegfront zárja le viharos időjárással, így a hamarabb betakarított és magtárban elhelyezett termésben már nem eshet kár.

Roundup Mega milyen előnyöket ad a termelőnek ebben az esetben:
•    gyomos állományokban is megfelelő sebességű aratást tesz lehetővé
•    évelő gyomokkal (fenyércirok, mezei acat, stb…) fertőzött táblákon tarlókezelés szintű hatás is lehetséges
•    életképes gyommag produktivitást csökkenti
•    jelentős szárítási költségmegtakarítás érhető el
•    korábbi betakarítás miatt kisebb madár és tányérbetegség okozta termésveszteség
•    az eső utáni kaszat-visszanedvesedés minimális
•    speciális segédanyag rendszere (Transorb Technology) segít abban, hogy változatos időjárási körülmények között is biztosan hasson

Roundup Mega alkalmazása a napraforgó betakarítás előtti gyomirtására:
Kijuttatás időpontja: citromérésben, mikor a fészekpikkely levelek száradni kezdenek, a kaszatnedveség 20-30 % közötti.

Hidastraktorral végzett kijuttatás: nagy hasmagasságú (>150 cm) földi géppel csak a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag (például Gondor) hozzáadásával juttatható ki.

fenyércirok napraforgóban
fenyércirok Roundup Mega kezelés után 1 héttel


Kapcsolódó technológiák


Kapcsolódó diagnózis