Gombaölő szerek
Associate

Hosszantartó, kettős védelem a lisztharmat ellen a legérzékenyebb időszakban.

A szőlő lisztharmat elleni kezeléseket előrejelzésre alapozva, preventív módon kell elkezdeni. A kezeléseket a szőlő virágzatának megjelenésétől (BBCH 55) – fürtzáródásig (BBCH 78) célszerű elvégezni a fertőzés mértékétől függően 0,25 l/ha dózisban (25 ml/100 l koncentrációban). A permetezéseket a fertőzés erősségétől függően 10–14 napos fordulókkal kell időzíteni. A hatékony védelemhez a teljes növényállomány tökéletes befedéséhez elegendő — 500–1200 l/ha — permetlé mennyiség alkalmazása szükséges.
A növényvédő szer egy vegetációban maximum 3 alkalommal használható fel. Szükség esetén a további kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. 

Hatásmód

A proquinazid stimulálja, és fokozatosan fenntartja a növény védekező képességét. Nagy gőztenziójának köszönhetően a kijuttatás környezetében is kiváló hatékonyságú. A tetrakonazol a triazolok csoportjába tartozó, felszívódó hatású, lisztharmat elleni hatóanyag, amely a kórokozó gomba ergoszterol szintézisének gátlásával fejti ki hatását. A hatóanyag kiváló zsíroldékonysággal rendelkezik, melynek következtében azonnal felszívódik a növény szöveteibe, mindemellett a kiváló vízoldékonyságának köszönhetően gyorsan szállítódik, így gyorsan eljut a védendő területekre. 

Összetevők

  • 80 g/l tetrakonazol
  • 160 g/l proquinazid

Formuláció

  • emulzióképző koncentrátum (EC)

Forg. kategória

  • II.

Hatásmód

  • Felszívódó

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szőlő Szőlőlisztharmat 3 0.25 l/ha 30 nap Fürtkezdemények megnyúlása - Fürtzáródás 55 - 78

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt végezzen keverési próbát.
A készítményt javasolt Cosavet®-tel (elemi kénkészítmény) kiegészíteni a komplett külső és belső védelem elérése érdekében, valamint azért, hogy a kórokozó gomba életfolyamatait még több ponton gátoljuk.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyesKapcsolódó technológiákKapcsolódó diagnózis