Gyomirtó szerek
Basar 960 EC
Szelektív, nagyhatású készítmény magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, jelentős kétszikű gyomok elleni mellékhatással.
Kukorica (takarmány, csemege, vetőmag) kultúrában a készítmény preemergens és korai posztemergens kijuttatással (szögcsíra állapottól 3 leveles állapotig) 1,4-1,6 l/ha dózisban alkalmazható. A Basar 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikűgyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett. A felhasználandó dózishoz ismernünk kell a terület magról kelő egyszikűekkel való fertőzöttségét, és a talaj szervesanyag tartalmát. Szervesanyagban gazdagabb kötöttebb talajokon az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban (1,6 l/ha) kell kijuttatni. 1%-nál alacsonyabb szervesanyagtartalmú talajokon alkalmazása nemjavasolt. A megfelelő gyomirtó hatás érdekében a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kellkijuttatni, 250-300 l/ha vízmennyiséggel, 150-250 mikron nagyságú cseppekkel. Utóvetemény hatása nincs. A készítmény egy vegetációs időben csak egyszer alkalmazható.
Hatásmód
Az S-metolaklór legjellemzőbb hatása, hogy gátolja a fehérje- és nukleinsav szintézist, valamint blokkolja az oxidativ foszforilációt, zavarja a nitrátanyagcserét. Ez csirázás- és növekedésgátlásban mutatkozik meg.

Összetevők

  • 960 g/l S-metolaklór

Formuláció

  • emulzióképző koncentrátum (EC)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Felszívódó

Kiszerelés

  • 5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Kukorica (takarmány, vetőmag, csemege) Magról kelő egy- és készikű gyomok 1 1,4-1,6 l/ha nk.* Vetés - Levélfejlődés 0 - 13
Napraforgó Magról kelő egy- és készikű gyomok 1 1,4-1,6 l/ha nk.* Vetés - Kelés 0 - 8
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt végezzen keverési próbát.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

2 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes