Mikrobiológiai készítmények
Bactovital GR
Egészséges, erős gyökér biztosítása. AkG-ban elfogadott!
A jó kultúrállapotú talajok igen nagy mennyiség­ben tartalmaz talajbaktériumokat, melyeknek alapvető szerepük van a tápanyagok körforgá­sában és feltárásában, vagyis abban a folyamat­ban, ami lehetővé teszi, hogy a növények felve­gyék a talajból a tápanyagokat. Sajnos azonban az intenzív mezőgazdaság egyik káros velejárója, hogy szántóterületeink igen nagy részén találunk biológiailag (is) leromlott, degradált talajokat. Eb­ben az esetben érdemes mesterségesen pótolni a hasznos talajbaktériumokat. Erre kínál megoldást a Bactovital, ami a piacon, egyedülálló módon szi­lárd, illetve granulált formulációjú. Napraforgóban és kukoricában vetéssel egymenetben 10kg-os dózisban alkalmazva.

Összetevők

  • Arthrobacter chlorophenolicus
    2 x 107CFU/g

Formuláció

  • Granulátum (GR)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kontakt

Kiszerelés

  • 20 kg-os zsák

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Kukorica Termésnövelés 1 8 - 1 0 kgha nk.* Vetés 0
Napraforgó Termésnövelés 1 8 - 1 0 kgha nk.* Vetés 0
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

Baktériumellenes készítményekkel együtt nem alkalmazható!

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Igen

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

0- 5 C hőmérsékleten 1,5 év6-10 C közötti hőmérsékleten 8 hónap10-20 C közötti hőmérsékleten 4 hónap20-25 C közötti hőmérsékleten 1,5 hónap

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-

Eredmények

Bactovital kezelések hatása a kukorica és napraforgó termésére