Mikrobiológiai készítmények
Bactovital GR
microbiologically
ecological
bio

Egészséges, erős gyökér biztosítása.

A termék az Agro-ökológiai Programban (AÖP) is felhasználható. A jó kultúrállapotú talajok igen nagy mennyiségben tartalmaznak talajbaktériumokat, melyeknek alapvető szerepük van a tápanyagok körforgásában és feltárásában, vagyis abban a folyamatban, ami lehetővé teszi, hogy a növények felvegyék a talajból a tápanyagokat. Sajnos azonban az intenzív mezőgazdaság egyik káros velejárója, hogy szántóterületeink igen nagy részén találunk biológiailag (is) leromlott, degradált talajokat. Ebben az esetben érdemes mesterségesen pótolni a hasznos talajbaktériumokat. Erre kínál megoldást a Bactovital, ami a piacon egyedülálló módon szilárd, illetve granulált formulációjú. Kutatások bizonyítják, hogy az Arthobacter fajok (monooxigenáz enzimjükkel) nagyon hasznos munkát végeznek, hiszen számos a talajban levő káros növényvédőszer-maradék biodegradációjában vehetnek részt, emellett mobilizálják a foszfort és nitrogént kötnek meg. A terméket napraforgóban és kukoricában vetéssel egy menetben 10–15 kg-os dózisban kell a vetőgép mikrogranulátum szórójával kijuttatni.

A Bactovital GR készítményt a Pannon Starter Vital mikrogranulát starter műtrágya gyári keverék formájában is tartalmazza.

Összetevők

  • Arthrobacter chlorophenolicus
    2 x 107CFU/g

Formuláció

  • Granulátum (GR)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • kontakt

Kiszerelés

  • 20 kg-os zsák

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Kukorica Termésnövelés 1 10-15 kg/ha nk.* Vetés 0
Napraforgó Termésnövelés 1 10-15 kg/ha nk.* Vetés 0
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

Baktériumellenes készítményekkel együtt nem alkalmazható!

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Igen

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

0- 5 C hőmérsékleten 1,5 év6-10 C közötti hőmérsékleten 8 hónap10-20 C közötti hőmérsékleten 4 hónap20-25 C közötti hőmérsékleten 1,5 hónap

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Nem jelölésköteles

Eredmények

Bactovital kezelések hatása a kukorica és napraforgó termésére


Kapcsolódó technológiák