Lombtrágyák
Wuxal P 45

Nagy foszfor- és mikroelem-tartalmú lombtrágya foszforhiányos állapot megelőzésére, kondicionálásra, a terméskötődés és a minőség javítására

Alkalmas a szántóföldi és kertészeti növények foszforigényes időszakainak kiegészítő foszforellátására, illetve amikor a foszforfelvétel gátolt vagy korlátozott (például alacsony talajhőmérséklet esetén). Nagy terhelésű, foszforigényes időszakokban (például terméskötődés) szintén javasolt a használata.

A kultúrnövény 3–4 leveles állapotától a gyökérrendszer kialakulásának végig 2 l/ha dózisban, majd foszfor hiánytünet mérséklésére a vegetációs növekedési időszakban, alkalmanként 2 l/ha dózisban, két kezelés között legalább 8–10 nap eltéréssel.

A Wuxal P 45 pH-stabilizátorral ellátott lombtrágya, a kémhatást a 6-os érték felé tolja el. Magasabb dózisban is biztonságos és kiváló komponense a kétmenetes P-lombtrágyázási technológiáknak. A nagyobb lombfelülettel rendelkező növényben, a második lombtrágyázáshoz javasoljuk. A gyökeresedési időszakban végzett nagyobb adagú P-lombtrágyázásokkal meg lehet közelíteni a vetéssel egy menetben kijuttatott mikrogranulált starterezés hatását. A hiánytünetes, antociánosodó kukoricát feltétlenül lombtrágyázzuk! A napraforgó és a repce nem mutatja látványos színváltozással a P-hiányt, de a gyökérfejlődés náluk is erősen gátolt, ha a talaj P-szolgáltató képessége az időjárás miatt lecsökken. A P-lombtrágyázás minden növény esetében nagy jelentőségű a gyökeresedési időszakban, a terméskülönbségek jól mérhetők!

Hatásmód

Alkalmas a szántóföldi és kertészeti növények foszforigényes időszakainak kiegészítő foszforellátására, illetve amikor a foszforfelvétel gátolt vagy korlátozott (például alacsony talajhőmérséklet esetén). Nagy terhelésű, foszforigényes időszakokban (például terméskötődés) szintén javasolt a használata.

Összetevők

  • 10,4 N, 10,4 N-NH4, 31 P2O5, 0,02 B, 0,05 Cu, 0,1 Fe, 0,05 Mn, 0,001 Mo, 1,04 Zn (m/m %)

Formuláció

  • szuszpenzió

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag-ellátás, biostimulálás

Kiszerelés

  • 10 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Kukorica Foszforhiány Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 2 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
Kalászosok (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé) Foszforhiány Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 2 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Kalciumtartalmú  lombrágyával nem keverhető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt végezzen keverési próbát.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

-

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-

Eredmények

Wuxal Ascofol vizsgálata napraforgóban

Termésnövekedés napraforgóban
Termésnövekedés repcében

Wuxal Ascofol biostimulator termésnövelő hatása napraforgóban
Wuxal Ascofol termésnövelő hatása napraforgóban

Wuxal Ascofol virágzáskori alkalmazásának termésnövelő hatása


Kapcsolódó technológiák

Kalászosok (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé)

Kapcsolódó diagnózis


Kapcsolódó videók