Paprika zöldtömeg növelés

Paprika zöldtömeg növelés

A növények zöldtömegét a szár és a levelek adják. A levelek által, a fotoszintézis során asszimilált anyagok épülnek be a növény szervezetébe, termésébe. Az egészséges, ép lombozat hozzájárul a jobb minőségű termés kineveléséhez. Tápelemek közül főleg a nitrogén segíti a vegetatív szervek, így a levelek növekedését is. A jól megtervezett tápanyag utánpótláson túl fontos kiegészíteni a kezeléseket egyéb növénykondicionáló készítményekkel is. Ez azért fontos a paprika szempontjából, mert a túlzott nitrogén adagolás vegetatív fázisban tarthatja a növényt, nyurguláshoz vezethet, melyből később nehezebben lehet átfordítani a növényt vegetatív fázisba. A túlzott nitrogén felvétel fogékonyabbá teszi a növényeket a betegségekkel szemben. Ez terméskisesést és veszteséget jelent a gazdálkodónak. Természetes aminosavakkal biztonságosan támogatható a paprika lombozatának fejlődése. Az aminosavak a fehérjék építő elemei. A növényi és állati szervezetek fehérjékből állnak, szervezetük működéséhez elengedhetetlen szerves vegyületek, melyek többek között részt vesznek a sejtek, enzimek felépítésében is. Aminocsoportok (-NH2), karboxilcsoportok (-COOH), valamint rájuk jellemző oldalláncokból állnak. A zöld növényi részek aminosav tartalmának 50%-a a kloroplasztiszokban képződik. A kloroplasztiszok és a bennük lévő klorofillok adják a növények zöld színét, és bennük játszódik a fotoszintézis folyamata is.
A tápanyag utánpótlási technológiát természetes aminosav tartalmú növénykondicionálókkal kiegészítve támogathatjuk a paprika életfolyamatait, stressztűrését, lombozatának vitalitását.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó technológiák

Paprika