• Főoldal
  • Hirek
  • Itt az ideje megalapozni a szőlő peronoszpóra elleni védelmét

Itt az ideje megalapozni a szőlő peronoszpóra elleni védelmét

A peronoszpóra elleni védelemről már a szőlő fakadását követően gondoskodni kell.

A fakadást követően felgyorsul a hajtások növekedése, intenzív vegetatív gyarapodásnak indul a növény. A gyorsan fejlődő zöld tömeg védelmét felszívódó készítménnyel lehet igazán hatékonyan „lekövetni”. A kálium foszfonát (foszforossav) rendkívül gyorsan szívódik fel és szállítódik a növényben, folyamatos belső védelmet nyújtva a peronoszpórával szemben az intenzíven növekvő növényi részekben is. Védő hatása akkor érvényesül megfelelően, ha „feltöltjük” vele a növényt.

Az AktyShieldet 4-5 leveles állapottól kezdve, legalább 3-4 alkalommal, blokkszerűen használjuk, maximum a virágzás végéig. Dózisa 1-4 l/ha, ami rugalmas, fertőzési nyomáshoz igazítható felhasználást tesz lehetővé. Csapadékos tavaszon, amikor nagyobb a fertőzési nyomás, a legbiztonságosabb megoldás a szisztemikus és kontakt hatóanyagok kombinációjából származó előnyök egyesítése.

Az AktyShield (2-3 l/ha) + Dionys 80 WG (1,5 kg/ha) kombinációt a virágzásban használva, a peronoszpóra mellett a szürkerothadás ellen is meg tudjuk védeni a szőlőt.

Az AktyShield a tavalyi csapadékos évben, a peronoszpóra extrém fertőzési nyomása mellett is bizonyította, hogy helye van a szőlő technológia virágzás előtti időszakában!
A kezeléseket a fertőzésveszélyes időszakban előrejelzésre alapozottan, preventíven, a tünetek megjelenése előtt kell elkezdeni! Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetlé fedésre, még a lombozat belsejében is.


Kapcsolódó diagnózis