• Főoldal
  • Hirek
  • KWIZDA NOVA AGRICULTURA DÍJ – 2,1 MILLIÓ FORINT ÖSSZDÍJAZÁS!

KWIZDA NOVA AGRICULTURA DÍJ – 2,1 MILLIÓ FORINT ÖSSZDÍJAZÁS!

Védjük meg együtt a földigilisztákat! 2023-ban pályázatot hirdettünk azok számára, akik a talaj leghasznosabb lakóival foglalkoznak! Pályamunkákat az agrárszakma képviselőitől és a téma iránt fogékony érdeklődőktől egyaránt kaptunk.

Védjük meg együtt a földigilisztákat! 2023-ban pályázatot  hirdettünk azok számára, akik a talaj leghasznosabb lakóival foglalkoznak! Pályamunkákat az agrárszakma képviselőitől és a téma iránt fogékony érdeklődőktől egyaránt kaptunk.

3 kategóriában jelentkezhettek a pályázók:

Innováció

Itt olyan pályázatokat vártunk, amelyek technológiai újításokat, módszertani eszközöket, kutatási eredményeket mutatnak be, és a földigiliszták megóvására nyújtanak alternatívát, elsősorban gyakorlati síkon.

Edukáció

Az Edukációs kategória célja az volt, hogy a benyújtott pályamunkák rávilágítsanak a földigiliszták megóvásának fontosságára akár agrártudományi, akár ökológiai szempontból, és feltárják az egyes talajdegradációs folyamatokat. Továbbá, hogy diskurzust nyissanak a szakmai körök, a fenntartható gazdálkodás iránt érdeklődő termelők, valamint a környezetvédelem mellett elkötelezett kisközösségek között.

Tegyünk Együtt

A kategóriában olyan lelkes magánszemélyek, iskolás csoportok jelentkezhettek, akik érdeklődnek a fenntartható mezőgazdaság és a talajvédelem iránt. Ebben a kategóriában a zsűri bármilyen multimédiás vagy írásos anyagot elbírál, amely ezzel az ökológiai kérdéskörrel foglalkozik.

A pályázatról, a díjazottakról a Nova Agricultura facebook oldalán találhatóak további információk:

Facebook