Keverési szolgáltatás: talajfertőtlenítő és starter kombináció az Ön igénye szerint


A gazdálkodóknak számos, összetett problémával kell megküzdeni a termesztés során. Így nem csoda, hogy előnyben részesítik azokat a megoldásokat, melyek több problémára nyújtanak „egy menetben” megoldást. A Kwizda ezen termelői igényekkel összhangban 2023-ban is folytatja az előző évben elindított keverési szolgáltatását. Ennek keretében vállalja, hogy a már a gazdálkodó tulajdonában lévő termékeket összekeveri, így téve lehetővé a költséghatékony kezeléseket. 

Nézzük meg részletesen, milyen problémák/termékek esetén fordulhatnak hozzánk!
• Foszforhiány: Pannon Starter Mega prémium mikrogranulált starter
• Szklerotínia a talajban: Xilon Trichoderma hatóanyagú növényvédő szer
• Drótféreg: Belem 0,8 MG cipermetrin hatóanyagú talajfertőtlenítő

Ezekből a termékekből a következő keverési kombinációk lehetségesek - figyelembe véve a termékek jellemzőit (dózis, hatóanyag, sűrűség, szemcseméret):
• Szklerotínia és foszforhiány: Xilon + Pannon Starter Mega (keverési arány: 5 kg-15 kg, vagy 10 kg-10 kg)
• Drótféreg és foszforhiány: Belem 0,8 MG + Pannon Starter Mega (keverési arány: 12 kg-12 kg vagy 12-18 kg)

2023-ban továbbra is rendelkezésre áll ez a szolgáltatásunk a Belem® talajfertőtlenítő szer Pannon Starter® Megával, illetve Xilon® gombaölő szerrel történő keverésére.  

Belem: A termékben lévő, piretroidok közé tartozó cipermetrin az azonnali, gyors taglózó hatást biztosítja az idegsejtek ingerület továbbadásának megakadályozásával.
Xilon: A Trichoderma a gyökérrendszer kolonizálásával védi a növényt a talajból fertőző kórokozók támadásával szemben. Antibiotikus hatású anyagok termelésével, a patogén gombafonalak parazitálásával, növényi növekedést serkentő anyagok termelésével, az egészséges rizoszféra kialakitasaert felel
.
Pannon Starter Mega: A közvetlenül a gyökér mikrokörnyezetében kiadott starter műtrágya fokozatosan a növény fejlődési ütemének megfelelően adja a tápanyagokat.