• Főoldal
  • Hirek
  • Azospeed: Folyékony fejtrágya, ami sosem perzsel

Azospeed: Folyékony fejtrágya, ami sosem perzsel


 2 perc olvasás


Hatékony és biztonságos Nitrogén-ellátás a lombon keresztül.

Kwizda Agro kínálatában megtalálható Azospeed folyékony lombtrágyák hatékony és biztonságos lombon keresztüli Nitrogén-ellátást tesznek lehetővé. A kijuttatással és a hazai klimatikus viszonyok között szerzett felhasználó tapasztalatokról Helyes Zoltán növénytermesztési ágazatvezetőt kérdeztük Győr-Moson-Sopron vármegyéből.

– Szany környékén, a Dózsa Zrt. területén gazdálkodunk 1250 ha szántó területen. Repce, búza, őszi sörárpa, rozs, siló- és takarmánykukorica kultúrákat alkalmazunk a vetésforgóban. 500 tejelő tehenünk számára lucernát is termesztünk és gyepterületeket is művelünk.

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk az Azospeed folyékony lombtrágyákkal és azért alkalmazzuk szívesen ezeket, mert a szilárd műtrágyákhoz képest biztosabb a hasznosulásuk és levélen keresztül is felszívódnak.

Számunkra a gabonatermesztés során a termés mennyisége és minősége is fontos, de a mennyiség talán még hangsúlyosabb. A termésmennyiség sorsa korábban eldől a kalászos gabonafélék esetében, ezért a vegetáció során két időpontban is kijuttatunk Azospeedet.

Első alkalommal a szármegnyúlás időszakában, áprilisban – másodszor pedig a virágzásban kapják a gabonák a folyékony lombtrágyát.

Kipróbáltam már több készítményt is, mert többen mondták, hogy "olyan mint az Azospeed", de  a keverhetősége mindegyik általam próbált konkurens terméknek rosszabb volt.

Az Azospeed keverhetősége mindig kiváló volt, akkor is, amikor a permetezőgép kezelője kapkodott, illetve egyéb kivitelezési hibánál sem volt habképződés, vagy más probléma. Perzselést sem tapasztaltunk soha.

Az Azospeed folyékony lombtrágyát tankeverékben juttatom ki, 5-6-féle termékkel egy menetben. Így spórolok az idővel és az üzemanyaggal is.

Más gazdálkodóknak is nyugodt szívvel ajánlom, ha nem szeretnének mindent külön menetben kijuttatni és a perzselés miatt aggóni. Nagyon megbízható termék, akár a virágzó repcében is biztonsággal kijuttatható – saját tapasztalatból mondom.