Folyékony fejtrágyák
Azospeed Immun
ecological
Időjárástól független hatás, a nitrogén fejtrágyázás kiegészítésre, a folyamatos N ellátás biztosítására, gombabetegségek elleni fogékonyság csökkentésésre.
Igen hatékonyés biztonságos lombon keresztüli N ellátást tesz lehetővé. A termékben található 2 nitrogén forma gondoskodik a gyors, azonnali, illetve a tartós N ellátásról. A magnézum és a kén kiegészítés a fotoszintézis intenzitására és a fehérje szintézisre gyakorol kedvező hatást. A termék található Trichoderma enzím védőoltásként működik. 5-20 l/ha adagban alkalmazzuk, minimum 200 l/ha vízmennyiséggel.
Hatásmód

Lombon keresztüli tápanyag-ellátás. A termék hatása a védőoltáséhoz hasonló: a kiadott enzim a beindítja a növény védekező mechanizmusát, ami így olyan anyagokat termel, amelyek felkészítik az esetleges gombatámadásra. (A jelenség tudományos neve indukált immunrezisztencia). Használata nem helyettesíti a kémiai védekezést, de képes hatékonyan kiegészíteni azt.

Összetevők

  • Nitrogén: 300g/l, Karbamid: 201g/l, Karbamid-formaldehid: 99g/l, Magnézium: 33g/l, Kén: 67g/l, Trichoderma gomba enzim: 3,2g/l

Formuláció

  • oldat (oldat)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag-ellátás, indukált immunrezisztencia kiváltása

Kiszerelés

  • 10 literes kanna, 1000 literes IBC tartály

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Napraforgó Nitrogén ellátás Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben 5,0-20,0 l/ha nk.* 8 leveles állapot - Virágzás kezdete 18 - 62
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt minden esetben végezzen keverési próbát. Erős adjuváns hatással rendelkezik, fokozza a növényvédő szer bejutását a növénybe.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

AÖP

1

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-

Eredmények

Azospeed Immun (napraforgó) hatása a hozamra
Fotoszintetikus kapacitás változása lombtrágyázás hatására őszi búzában

A napraforgó nitrogénigénye


Kapcsolódó technológiák