Wuxal® Ascofol

Wuxal® Ascofol

Wuxal® Ascofol
Kiemelt tápelemek

alga kivonat, bór

A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

Természetes növényihormon-tartalma révén növeli a növények stressz tűrő képességét főként a növekedés korai fázisában, valamint serkenti a sejtosztódást és a megnyúlást, amely a termés minőségét, és nagyságát pozitívan befolyásolja.

Érésgyorsító és színesedést fokozó hatású úgy, hogy közben fiatalon tartja a növényt és növeli a bogyóméretet.

Magas mikroelem-tartalma révén elősegíti a terméskötődést és erősíti a növényektermészetes ellenálló képességét, javítja a fagytűrést.

További hasznos információért, kattintson a képre!

Hatóanyag tartalom m/m%
N
2.3
K2O
1.5
CaO
0.195
MgO
0.033
B
3
Fe
0.005
Zn
0.5

jód, 50 algakivonat, növényi hormonok, adjuvánsok
Formuláció
Szuszpenzió

Felhasználás

Kultúra Felhasználás módja Dózis
Napraforgó Stressztűrés 2–3 l/ha
Paprika Termésnövelés 2,5 l/ha
Paradicsom Termésnövelés 2,5 l/ha
Repce Termésnövelés 2–3 l/ha
Szőlő Termésnövelés 3 l/ha
Egyéb kultúra Felhasználás módja Dózis

Képgaléria

Fagykár tünetei szőlőn. A Wuxal Ascofol segít. (fotó: Hunyadi Szabolcs) Fagykár következtében gyűrűs parásodás almán. Fokozza a terméskötődést, serkenti a sejtosztódást
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

Természetes növényi hormon tartalma révén növeli a növények stressztűrő képességét főként a növekedés korai fázisában, valamint serkenti a sejtosztódást és a megnyúlást, amely a termés minőségét, és nagyságát pozitívan befolyásolja. Érésgyorsító és színesedést fokozó hatású úgy, hogy közben fiatalon tartja a növényt és növeli a bogyó méretet. Magas mikroelem tartalma révén elősegíti a terméskötődést, és erősíti a növények természetes ellenálló képességét, javítja a fagytűrést.

Felhasználása:

Napraforgó: 8–10 leveles állapottól a fővirágzásig, az intenzív növekedés elősegítésére, a tányérátmérő növelésére. Dózisa: 2–3 l/ha.

Repce: rozettás állapotban és a szárbaindulás időszakában a generatív és vegetatív egyensúly fenntartására, virágzás időszakában a sejtosztódás serkentésére, a termés növelésére, 2–3 l/ha adagban.

Kalászosok: bokrosodástól a virágzásig a növekedés elősegítésére, a minőségi paraméterek javítására 2–3 l/ha dózisban.

Kukorica: 4–6 leveles állapotban hidegstressz ellen, valamint elsősorban csemegekukoricában a kötődés javítására a címerhányás időszakában 2–3 l/ha dózisban.

Alma: fagyveszélyes helyzetek előtt 2 nappal kijuttatva 3 l/ha adagban. Sziromhullás és mogyoró állapotban a termés méretének növelésére (sejtosztódás és megnyúlás serkentésére) 3 l/ha adagban, színezésre és érésgyorsításra 2–3 l/ha adagban javasolt használata.

Csonthéjasok: fagyveszélyes helyzetek előtt 2 nappal kijuttatva 3 l/ha adagban.  Sziromhullás után termés méretének növelésére, (sejtosztódás és megnyúlás serkentésére) 3 l/ha adagban. Színezésre érésgyorsításra 2–3 l/ha adagban.

Szőlő: a virágzás és a zsendülés időszakában 3,0 l/ha adagban. Zsendüléskor javasolt Wuxal® K 40-nel kombinálni.

Zöldségfélék: a virágzás kezdetétől 14 naponta, 2,5 l/ha-os dózisban. Palántázáskor a palánták gyors begyökeresedése érdekében a termék 0,01%-os oldatában mártsuk bele a kiültetendő növények gyökerét.

 

Kiszerelés 0,5 liter, 10 liter
Raklap
Tárolhatóság Eredeti csomagolásban, száraz, napfénytől mentes, fedett helyen, 0 és 30 oC közötti hőmérsékleten 3 év
Engedélyokirat szám 02.5/903/1/2010
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek

Wuxal Boron Max