Ismertetők

Jobb Sütőipari értékszámok, magasabb fehérje tartalom

A termés mennyisége mellett nagyon fontos, hogy a búza minősége, fehérjetartalma és egyéb sütőipari tulajdonságai is jók legyenek, ezáltal nagyobb jövedelmet realizálhat a termelő.

A búza minőségét a fajta választás mellett a komplex – az alap- és fejtrágyázást az egyes fenológiákhoz illesztett lombtrágyázást is magába foglaló – tápanyag ellátással tudjuk leginkább javítani.

A minőségi búza termesztése során nem elegendő a tenyészidőszak elején fedezni a búza tápanyag igényét, hanem a tenyészidőszak végén is optimális szinten kellene tartani a tápelemeket, különösen a nitrogén- és kén-ellátottságot. A kalászvédelem időszakában minőségjavító fejtrágyázással és/vagy  lombtrágyázással biztosíthatjuk ezeket a tápelemeket.Hogyan javítsuk az őszi búza minőségét?

Ha magasabb fehérjetartalmat szeretnénk, ahhoz több nitrogén szükséges. A nitrogén az aminosavak – és ezáltal – a fehérjék legfontosabb összetevője. A kén a növényi fehérjék szintén nélkülözhetetlen építőeleme, ezért fontos szerepet játszik az étkezési búza előállításában.

A Wuxal Grano magas nitrogén- és kén-tartalmú szuszpenziós lombtrágya mikroelem kiegészítéssel. A termékben található nitrogén és kén javítja a búza minőségét (sütőipari értékszámok, fehérje, sikértartalom), míg a réz-, cink- és mangán-tartalma jól illeszkedik a kalászosok harmonikus tápanyagellátásához.

Használatának előnyei a következők:

 

A Wuxal Grano lombtrágyát elsősorban a minőség javításra javasoljuk 2-3 l/ha dózisban, a kalászvédelemmel kombinációban kijuttatva.

TERMÉK

Wuxal® Grano
Wuxal® Grano
Magas nitrogén- és kéntartalmú szuszpenzió, mikroelem-kiegészítéssel a kalászosok minőségjavítására.

VIDEO

SZAKCIKK

Hogyan fejti ki hatását a Wuxal Cink és a Wuxal Réz Top
Mai ismereteink szerint a tápanyagok a levélen keresztül kettőféleképpen juthatnak be a növénybe, diffúzió segítségével, valamint aktív tran...
2018. március 13.

Vissza az ismertetőkhöz