Ismertetők

Mit eszik a szőlő?

A szőlő lombozata a június végi meleg, csapadékos, párás időben intenzív növekedésben van, miközben a kötődött bogyók is növekedésnek indulnak.

Ilyenkor nem csak a növényvédelemre, hanem a növény táplálásra is figyelemmel kell lennünk, mert a kiegyensúlyozott „étrendű” szőlő egészségesebb termést is tud adni.Szuszpenziós lombtrágyák

a Wuxal szuszpenziós lombtrágya család az 1960-as évektől kezdve bizonyít a piacon. A szuszpenziós formulázás nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a Wuxal lombtrágyákban koncentráltabban lehessenek jelen a tápelemek, hanem a permetlé vízkeménységének csökkentését is el tudjuk érni vele, pH-stabilizáló hatásának köszönhetően.

Ilyenkor a lombtrágyát keverjük először a permetléhez, amely beállítja annak pH értékét, csökkenti a vízkeménységet, aztán keverjük be a növényvédő szereket.

A szőlőben a bogyónövekedés időszakában a Wuxal Ascofol és a Wuxal Microplantm, valamint az Azospeed termékeket javasoljuk.

A Wuxal Ascofol az egyik legmagasabb algakivonat tartalmú, szuszpenziós biostimulátor lombtrágya, amely a növény stressztűrő képességét javítja az intenzív növekedés időszakában, valamint szárazság, jégverés esetén segít a gyorsabb regenerációban. Emellett makro és mikro tápelemeket is tartalmaz.

A Wuxal Microplant az egyik legmagasabb mikroelem-tartalmú lombtrágya a piacon. Amikor nem egyértelmű, hogy mely hiánytünet látszik a szőlőn, a Wuxal Microplant a biztos megoldás. Koncentrált mikro- és makrotápelem-tartalma segíti a növényt a legintenzívebb életszakaszában egészségesen gyarapodni. Az egészséges növényt pedig könnyebb megvédeni is a károsítóktól.

Azon gazdák számára, akik a - minőség mellett - a mennyiségi termelésben érdekeltek, az Azospeed folyékony nitrogénfejtrágyát javasoljuk az intenzív zöldtömegképzéshez, amely kétféle formában tartalmazza a nitrogént. A gyors hatású karbamid és a lassabb lebomlású urea-formaldehid gondoskodik a szőlő folyamatos nitrogén ellátásáról. Fontos, hogy alkalmazása esetén az agrotechnikai műveletekre (zöldmunka) és a növényvédelemre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

 

Kwizda technológia Chardonnay ültetvényben, Rádpuszta 2019 06 20.
Egészséges lombozat és fürtök, hatékony növényvédelem és lombtrágyázás

TERMÉK

Wuxal® Ascofol
Wuxal® Ascofol
A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

Wuxal® Ascofol
Wuxal® Ascofol
A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

Wuxal® Microplant
Wuxal®  Microplant
Magas mikroelem- és jelentős kálium- és magnézium-tartalommal bíró szuszpenziós lombtrágya mikroelem-hiányok megelőzésére és kezelésére.

Vissza az ismertetőkhöz