Ismertetők

Mennyit terem a szója?

A szójatermesztés  egyik kritikus fenológiai fázisa a virágzás és hüvelykötődés időszaka.

A növény ekkor magas levegő páratartalmat és csapadékos, hűvösebb periódust igényel a jó terméskötődéshez és hüvelykitelítődéshez. A magyarországi időjárási körülmények között egyre gyakrabban fordul elő, hogy ez a nyári (június-július) időszak talaj- és akár légköri aszállyal köszönt be. A szójatermesztők többségének nincs lehetősége a növény megnövekedett víz és páraigényének öntözés formájában történő kielégítésére. Az aszályos,  hőstresszes időszakban a növényre fajtától függően jellemző, levélemeletenkénti  5-8 db virágból csupán 2-3 db termékenyül és képződik belőle hüvely. E hiányos kötődéshez a gátolt mikroelem felvétel is hozzájárul.Egyszerű módszer a szója termésének növelésére

A stresszes időjárás által okozott, akár 40-50 %-os terméskiesés jelentős mérséklésére kínál a KWIZDA Wuxal Ascofol lombtrágyázási megoldást.

E szuszpenziós lombtrágya mikroelemekben ( B:3,0;Mn:0.8;Zn:0,5 m/m %) és természetes növekedésszabályozó anyagokban, növényi hormonokban gazdag. Több mint 51 %-os algatartalmával a piac egyik legtöményebb alga tartalmú biostimulátora. Növényi hormontartalma (citokininek, betainok, auxinok, giberellinek) elősegíti a sejtosztódást, késlelteti a növény öregedési folyamatait, javítja a stressztűrést, fokozza a virágképződést és terméskötődést. Alginát tartalma a szója aszálytűrő képességét növeli.

Kiváló esőállósággal, folyamatos tápanyagleadással, nagy hatékonysággal, kémhatás-stabilizáló tulajdonsággal, valamint szuperkelatizációval rendelkezik.

A jó ár-érték arányú Wuxal Ascofol a virágzási, hüvelykötődési időszakban 2,5-3 l/ha dózisban 200-250 l/ ha vízmennyiséggel kipermetezve elősegíti az szója virágzását, termékenyülését és hüvelymegtartását, valamint ezermagtömeg növelő hatásával a hektáronkénti betakarítható szójabab termést növeli.

 

TERMÉK

Wuxal® Ascofol
Wuxal® Ascofol
A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

Wuxal® Ascofol
Wuxal® Ascofol
A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

VIDEO


Vissza az ismertetőkhöz