Ismertetők

Káros környezeti hatások

A termesztésben lévő növényeink a genetikai potenciáljuknak jó esetben is csak hozzávetőlegesen a felét tudják realizálni.

Hiszen a tenyészidőszak során olyan külső környezeti hatások érik a növényt, melyek során súlyos mázsákat veszítünk. A káros tényezők egy részét a hagyományos agrotechnológiai elemekkel (növényvédelem, műtrágyázás, öntözés, stb.) mérsékelni tudjuk. Az utóbbi néhány évben új lehetőségként bukkantak fel a különböző biostimulátorok, melyek segítségével a növényeinket ért káros hatások mérsékelhetőek. Az egyik legfontosabb eltérés a hagyományos műtrágyák és a biostimulátorok között, hogy még az előbbieknél a hasznos hatást a bennük lévő ásványi tápelemek (N, P, K…) adják, míg a biostimulátoroknál a kedvező élettani hatás független a termék esetleges hagyományos tápanyag tartalmától.  A biostimulátorok egyik nagy csoportját az alga tartalmú készítmények adják. Ezek legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag minden bennük van, ami a növényi működést szolgálja: egyszerű, könnyen felhasználható cukrok, fehérjék, növényi olajok és növekedésszabályozó hormonok és vitaminok is. Ezen túlmenően mezo- és mikroelemekkel is segítik a kötődést és az egészséges termés kifejlődését. Hatásuk révén felerősítik a növényekben rejlő, önsegítő, önszabályozó mechanizmusokat. Intenzív növekedés idején a sejtosztódást támogatják, stressz esetén a növény ellenállóságát fokozzák, érés idején pedig a termésképzést segítik. A piacon azonban számos olyan készítmény van, amely csekély hatóanyag-tartalommal rendelkezik, illetve hiányoznak belőle a hatékonyság fokozó adalékanyagok, adjuvánsok.Biostimulátorral a nagyobb termésért

A Wuxal Ascofol több, mint 51%-os algatartalmával a piacon jelenleg kapható legtöményebb, algát tartalmazó biostimulátor!

Ásványi tápelemeket, bórt növényi hormonokat (citokinin, gibberellin, auxin, betain) valamint egyéb bioaktív anyagokat (laminarin, alginát, vitaminok, aminosavak) is tartalmaz.

Természetes növényi hormon tartalma révén növeli a növények stressztűrő képességét főként a növekedés korai fázisában, valamint serkenti a sejtosztódást és a megnyúlást, amely a termés minőségét, és nagyságát pozitívan befolyásolja. Magas mikroelem tartalma révén elősegíti a terméskötődést, és erősíti a növények természetes ellenálló képességét, javítja a fagytűrést.

Repcében rozettás állapotban és a szárbaindulás időszakában a generatív és vegetatív egyensúly fenntartására, virágzás időszakában a sejtosztódás serkentésére, a termés növelésére, 2–3 l/ha adagban javasolt használata.

TERMÉK

Wuxal® Ascofol
Wuxal® Ascofol
A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

Wuxal® Ascofol
Wuxal® Ascofol
A piacon kapható legtöményebb alga tartalmú biostimulátor

KÍSÉRLET

VIDEO


Vissza az ismertetőkhöz