Ismertetők

Ne verje fel a szőlőt a gyom!

A minőségi szőlőtermesztés egyik kulcskérdése az ültetvények gyommentesen tartása.

A gyomos kultúrák a kórokozók és kártevők “melegágyai” lehetnek. A rajtuk felszaporodó károsítók nagymértékben megnehezítik az ültetvény védelmét, az agresszív gyomok tápanyagelvonó képességéről nem is beszélve.

Egyre kevesebb hatóanyag áll a rendelkezésünkre a szakszerű és hatékony munka elvégzésére, így igencsak felértékelődnek a tapasztalati úton szerzett információk az egyes készítmények technológiába való beilleszthetőségét, kombinálhatóságát és hatékonyságát illetően.

Ez a témakör kiemelkedő fontossággal bír a gyakorló szakemberek és a termelők körében, hisz a gyomirtás kulcsfontosságú kérdés a minőségi és mennyiségi szemlélettel rendelkező szőlészetekben, borászatokban egyaránt. Az idő előrehaladtával (folyamatos kivonások) sajnos egyre kevesebb készítmény áll rendelkezésünkre a minőségi munka elvégzésére!

Az élőmunkaerő hiánya, a szakszerű kémiai és mechanikai gyomszabályozás szimbiózisát követeli meg napjainkban és a jövőben egyaránt.

Mint minden más növényvédelmi munkában itt is nagyon fontos sarokpont az időzítés és az ültetvény adottságainak, gyomflórájának ismerete!Egész évben gyommentesen a Kwizdával!

A technológia kihagyhatatlan eleme a glifozát hatóanyag. Ha glifozát, akkor válasszuk a legkorszerűbb és legjobb hatékonyságú terméket! Roundup Mega – A legnagyobb hatóanyag-tartalommal és egyedülálló segédanyagrendszerrel.

A Roundup más és több, mint a hagyományos készítmények (Transorb technológia)

Használata számos előnnyel jár!
Speciális formulációja miatt jól tapad a vastag viaszos levélhez is, és kiválóan oldja a viaszréteget. Használata során nő a kutikula átjárhatósága, amivel gyorsul a hatóanyag felvétele és jobb lesz az esőállósága, valamint korai kezelés esetén hűvös időben is hatékony. Ennek köszönhetően kedvezőtlen időjárás esetén is megbízható a hatás!
A Roundup Mega egyedülálló formulációjának köszönhetően a hatóanyag nem reked meg a gyomnövény levelében, hanem gyorsan elkezd vándorolni a növényben, így nagyon hatékonyan írthatóak a kiterjedt gyökérrendszerrel rendelkező évelő gyomok is a készítménnyel. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a talajműveletek is hamarabb elvégezhetőek teljes ültetvényfelület gyomirtás esetén, hisz kiemelkedően gyors a  gyökérrendszerbe jutás.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a Roundup Mega előnyeit a hagyományos glifozát termékekkel szemben

Hagyományos (generikus) glifozáttermék Modern Transorb technológia=Roundup Mega
A bőrszövetet károsítva szívódik fel A bőrszövetet kímélve szívódik fel
A növényt sokkhatás éri, nedvkeringése lelassul A növény nedvkeringése kezdetben zavartalan
A hatóanyag egy része a levélben marad A hatóanyag hamar elmozdul a levélből
Lassan jut el a hatáskifejtés helyére Gyorsan szétterjed a növényben

 

Az izotópos fotón jól látható, hogy a Roundup Mega gyorsan eljut a gyomnövények gyökérrendszerébe (bal oldal), míg a hagyományos glifozát termékek hatóanyagának nagy része megreked a levelekben (jobb oldal)

 

Kombinációs partnerek:

Amennyiben több problémát szeretnénk megoldani és tartamhatású gyomirtási megoldást választanánk, úgy a csírázásgátló készítményekkel való kombinációban kell gondolkodnunk!

A felsorolt csírázásgátló hatóanyagok mellett szóló fontos érv továbbá, hogy hatásmechanizmusukból és formulációjukból adódóan gyakorlatilag veszélytelenek (szakszerű kijuttatás mellett) a három évesnél idősebb ültetvények gyomirtási metódusában a kúltúrnövényre! Az említett hármas kombinációban szereplő készítmények egészen eltérő vízoldékonysággal és hatásmechanizmussal rendelkeznek amiből kifolyólag a csapadék függvényében folyamatos tartamhatást képesek biztosítani egymás hatását kiegészítve!

TERMÉK

Roundup Mega
Roundup Mega
A legmagasabb hatóanyagtartalmú totális gyomirtó szer, transorb technológiával.

Chikara® 25 WG
Chikara® 25 WG
2–3 hónap hatástartamú, az IPM technológiában is felhasználható gyomirtó szer mikrogranulátum.

Stomp® Aqua
Stomp® Aqua
Nagyon sok kultúrában engedélyezett, a talajban rendkívül stabil, alap gyomirtó szer.

KÍSÉRLET

SZAKCIKK

Hogyan hat a Roundup Mega?
A készítmény hatóanyaga a glifozát káliummal alkotott sója, méghozzá nagy töménységben.  A szer bizonyos aminosavak szintézisét gátolja, mel...
2017. július 28.

Vissza az ismertetőkhöz