Ismertetők

Így csökkentsük a repce betakarítási veszteségét!

A repce elhúzódó virágzása miatt a főhajtáson található becők mindig előbb érnek az oldalelágazásokon elhelyezkedőkhöz képest. Így a betakarítást nehéz időzíteni. Az egységes betakarításkori állomány kialakításában tud segíteni a Roundup Mega.

A repce virágzása normál évjáratban átlagosan 3-4 hétig tart. A főhajtáson már a kis becők megtalálhatóak, mikor az oldalágakon még virágzik a repce. Ebből adódóan az érési folyamat is elhúzódó. A betakarítás előtti időszakban az állomány felső részén már pergési veszteség is tapasztalható, míg a becőréteg alján még zöld növényi részek találhatóak. Ez jelentősen megnehezíti a betakarítást és sokszor magasabb aratáskori szemveszteséget eredményez.

A felgyomosodott, évelő gyomokkal fertőzött repcetáblák betakaríthatósága szintén problémát okoz. Könnyebb aratás kevesebb üzemanyaggal és betakarítási veszteség csökkentés egyszerre.

Ahhoz, hogy a felgyomosodott repceállományt be tudjuk takarítani nélkülözhetetlen a desszikálás.

A totális gyomirtó (glifozát tartalmú) termékek között jelentős különbségek adódhatnak. A Roundup Mega 25%-kal több hatóanyagot tartalmaz a versenytárs glifozátokhoz képest valamint a gyorsabb felszívódású glifozát-Kálium só formában. Hatékonyságát fokozza a transorb technológia, amely jobb tapadást biztosít a szernek, oldja a viaszréteget, így megnöveli a levél felületének átjárhatóságát, valamint fokozza a hatóanyag felvételét, gyorsítja a gyökérbe jutását. A permetezés után 2-6 órával lehulló csapadék már nem csökkenti a kezelés hatékonyságát.

 Nagyon fontos, hogy  tökéletesen felszívódjon a hatóanyag és áramoljon a növény nedvkeringésével a gyökér irányába. Így a kontakt szerektől eltérően nem a felvétel helyén, a felső növényállományban fog a kezdeti hatás kialakulni, hanem a gyökértől fog felfelé száradni a növény. Ezért egy sokkal kíméletesebb állományszárítást tudunk kivitelezni, ami a teljes növényt elszárítja.

A Roundup Mega 450 g/l glifozátot (551 g/l glifozát-kálium só) tartalmaz, ami kimagasló hatóanyag-koncentráció.

A termék felhasználását abban a növény fenológiában javasoljuk, mikor az érő félben lévő becők még felnyílás nélkül az ujjunk köré hajthatók. A repce mag 30% nedvességtartalom alatt legyen.

A szer mennyiség magválasztásánál az alacsonyabb dózist a gyommentes repce állományban, míg a magasabb 3,2 literes engedélyezett dózist a gyomokkal fertőzött repcetáblákban javasoljuk.

TERMÉK

Roundup Mega
Roundup Mega
A legmagasabb hatóanyagtartalmú totális gyomirtó szer, transorb technológiával.

KÍSÉRLET

SZAKCIKK

Hogyan hat a Roundup Mega?
A készítmény hatóanyaga a glifozát káliummal alkotott sója, méghozzá nagy töménységben.  A szer bizonyos aminosavak szintézisét gátolja, mel...
2017. július 28.

Vissza az ismertetőkhöz