Ismertetők

Előzze meg a gyümölcs repedését Prosiliconnal!

Az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok sokszor megkeserítik a gazdálkodók életét. A betakarítás előtti időszakban hirtelen lezúduló sok csapadék miatt a bogyóhéj felreped, emiatt a cseresznye és meggy ültetvények hatalmas gazdasági károkat szenvedhetnek el. 

A gyümölcshéj felrepedése következtében a termés értéke tizedére csökken, vagy teljesen eladhatatlanná válik.Prosilicon - a bőrszövet erősítő

Már van megoldás! A Prosilicon megakadályozza a bogyó felrepedését!

A Prosilicon innovációt jelent a gyümölcshéj felrepedésének megelőzésében. Ökológiai gazdálkodásban is felhasználható, élelmezésügyi várakozási ideje nincs. Nem színesíti a gyümölcsöt így annak piacossága, értéke nem romlik, nem kell plusz munkaerőt alkalmazni a gyümölcs tisztítására.

Megelőző jelleggel kell kijuttatni a készítményt. Bogyónövekedés időszakától legalább két alkalommal, 1-3 liter/ha-os dózisban (legfeljebb 0,5- 0,7%-os oldatkoncentrációban). A legbiztosabb hatást a három alkalmas kezelés nyújtja, először kötődéskor, másodszor a termésfejlődés kezdetekor harmadszor pedig amikor a gyümölcsök 50%-a már érett 1-1,5 l/ha-os dózisban.

Engedélyezett kultúrák: csonthéjasok, szőlő, zöldségkultúrák bogyórepedés és napégés ellen

TERMÉK

Prosilicon
Prosilicon
Bőrszövet-erősítő, bogyórepedést megelőző lombtrágya. Ökológia gazdálkodásban is használható!

SZAKCIKK

Miért fontos a kálium és a szilícium a növénynek?
A növények testét sem csontok nem szilárdítják, sem kitinpáncél nem védi, de megvannak az eszközeik hozzá, hogy megszilárdítsák magukat: kál...
2017. július 28.

Hogyan védi a termést a Prosilicon?
Kálium–szilikát tartalmának köszönhetően fejti ki hatását.
2018. május 10.

Vissza az ismertetőkhöz