Ismertetők

Kórokozók veszélyeztetik a borsót

Ha a borsóban elhatalmasodnának a baktériumos és gombás fertőzések, akkor le kellene mondania a remélt jövedelemről!

Főleg csapadékos időjárás esetén – vagy öntözés hatására - veszélyeztethetik a borsó termését a kórokozók. Jelentős gazdasági kárt tud okozni a borsó pszeudomonász baktériumos betegsége (Pseudomonas syringae pv. pisi), borsóragya (Ascochyta pisi, A. pinodes, A. pinodella),  borsóperonoszpóra (Peronospora pisi), borsórozsda (Uromyces pisi). A borsórozsda lappangási ideje extém hosszúságú, a fertőzés és a látható tünetek között több mint 3 hét is eltelhet.Itt a segítség, az eredeti réz-hidroxid

A világ egyik legfinomabb szemcseméretű és legtisztább réz-hidroxid tartalmú készítménye a Champion WG.

Minden esetben megelőző jelleggel, a betegségek megjelenése előtt kell a kezeléseket elkezdeni és az időjárástól, valamint a fertőzés erősségétől függően 5-10 naponta ismételni. Különösen a borsórozsda miatt nagyon fontos korán elvégezni a permetezést.

Baktériumos fertőzés ellen csak azok a készítmények hatékonyak, amelyek réz hatóanyagot is tartalmaznak. A Champion rézhidroxid tartalma 770 g/kg. Dózisa: zöld- és szárazborsóban baktériumos betegségek, aszkohita, fenésedés és rozsdabetegségek ellen 2-3 kg/ha.

A borsóban engedélyezett olyan gombaölő szerek alkazása esetén, melyek nem tartalmaznak rezet, a hatásspektrum szélesítése céljából (baktériumok ellen) Champion 2 kg-os dózisával célszerű kombinálni.

TERMÉK

Champion® WG
Champion® WG
Réztartalmú mikrogranulált gombaölő és baktériumölő szer.

SZAKCIKK

Így dolgozik a réz-hidroxid!
2018. március 06.

Vissza az ismertetőkhöz