Ismertetők

Nirtogénéhség és cinkhiány

Az ásványi tápelemek közül a növények életfolyamataihoz vitathatatlanul a legfontosabb a nitrogén.

Ezt a tápelemet kultúrnövényeink szinte az egész tenyészidőszak folyamán nagy mennyiségben igénylik. A kukorica termesztési gyakorlatában még nem elterjedt a nitrogén tartalmú folyékony fejtrágyák használata, részben azért, mert az utóbbi évekig nem álltak rendelkezésre biztonságosan felhasználható termékek. Használatuk azonban mindenképpen indokolt lenne, hiszen a kukorica folyamatosan jelentkező nagy nitrogén igényének kielégítéséhez kiváló megoldást nyújtanak.

A mikroelemeknek óriási szerepe van a kukorica termésének kialakulásában. Már 5-6 leveles állapotban elkezdődik a csődifferenciálódás, ez cink hiányában zavart szenved és máris elveszítjük a vetőmagban rejlő genetikai potenciál 15-25 %-át! Tetézi a bajt, hogy a haza talajok nagyrésze cinkhiányos, illetve azt se felejtsük el, hogy például 10 tonna kukorica terméssel közel 0,4 kg cinket viszünk le a területről!Cink nélkül nem megy!

Az Azospeed Cink (kukorica) a szokásos, az Azospeed-ben már jól megszokott tápelemeket kívül cinket is tartalmaz kelát formában.

Kézenfekvő megoldás tehát együtt gondoskodni a N és cink ellátásról, amit az Azospeed Cinkkel könnyedén meg tudunk tenni.

TERMÉK

Azospeed Zn (kukorica)
Azospeed Zn (kukorica)
Tartós hatású, folyékony nitrogénfejtrágya cinkkel dúsítva. Intenzív zöldtömegképzéshez, a termésmennyiség növelésére, a minőség javítására.

Vissza az ismertetőkhöz