Ismertetők

A lisztharmat elleni védekezés alapja a megelőzés!

A szőlő növényvédelmében az egyik legfontosabb gombás betegség a lisztharmat (Uncinula necator), az ellene való védekezés adja a növényvédelmi technológia alapját.

Fertőzésének korai, primer levéltünetei nem látványosak, ugyanakkor az innen induló, másodlagos fertőzés okozhat később komoly fürtkártételt is.

A terméskötődést követően a kis bogyók a bogyókocsány felől fertőződnek, szürkésfehéres-lisztes bevonatot képeznek a bogyó felületén

Később a bogyók növekedése lelassul, vagy leáll, felrepedve pedig un. sérves bogyó lesz belőlük, ami terméscsökkenést és a mustba, borba kerülve minőségromlást okoz.Jó hír a megelőző védekezéshez

A lisztharmat elleni védekezés alapja a megelőzés. A kialakult fertőzés megállítására jelenleg nincs kielégítő megoldás, ezért már a tenyészidőszak elején, 4-6 leveles állapottól kezdve védekezni kell, egészen a fogékony időszak végéig, ami a fürtök esetében a fürtzáródást jelenti, a levélzetet pedig akár szüret után is érdemes „tisztán tartani” a következő évi fertőzőanyag csökkentése szempontjából.

A jó hír, hogy a megelőző védekezéshez a Kwizda megbízható és bevált technológiát tud ajánlani a termelőknek.

Az aktuális védekezésre lisztharmat ellen az Associate készítményt ajánljuk, amely az egyik leghatékonyabb szer a betegség ellen. Igazi nagyágyú, két hatóanyagot tartalmazó gyári kombináció, mely a proquinazid gőztenziója és a tetrakonazol felszívódása révén két különböző ponton avatkozik bele a lisztharmat életfolyamataiba, kívül-belül védve a szőlőt preventív, kuratív és eradikatív módon. Nagy fertőzési nyomás esetén a Cosavet DF Edge 80 % mikronizált elemi ként tartalmazó kontakt hatású készítménnyel egészíthetjük ki a tankkombinációt.

TERMÉK

Associate
Associate
Szőlő lisztharmat ellen

Cosavet® DF Edge
Cosavet® DF Edge
Mikrogranulált, magas kéntartalmú gombaölő szer

Vissza az ismertetőkhöz