Ismertetők

Néha kell egy kis plusz lökés a növénynek!

Van úgy, hogy hiába tápoldatoz, a növény mégsem akar nőni?  Még ha nő is, de nem köt, nem termékenyül, csak vegetál? Vagy éppen túlköt, de nem bírja kinevelni a termést és néha napokig „áll” egy helyben?

KÉPGALÉRIA
Nitrogénhiány tünetei csemegekukoricán Foszformérgezés tünetei a hajtáson Nitrogén- és mikroelemhiány tünetei paradicsomhajtáson Nitrogén és mikroelemhiány tünetei paprikán
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Az időjárásunk eléggé rapszodikussá vált az utóbbi években. Hol fagyok, hol meleghullámok hol váratlan özönvizek, hol tartós száraz időszakok jönnek, kiszámíthatatlanul. A szélsőségesé vált időjárási viszonyok között a növények megfelelő növekedéséhez, a jobb termékenyüléshez, éréshez, színesedéshez már sajnos be kell segíteni. Tetszik, nem tetszik stimulálni, „noszogatni” kell őket!Energizálás, zöld tömeg növelés, pollen köttetés, egy menetben!

Amino Total, az „energiafröccs”!

Minden Élet univerzális alapja a gén. A DNS (vagy RNS) molekula láncán aktivizálódott gének sorrendje határozza meg annak a 22-féle aminosavnak a sorrendjét, amelyek végső soron a belőlük épülő fehérjék szerkezetét alkotják.  Fehérjék az enzimek is – ezek végzik a test építő, bontó folyamatait, igazi gépsorok. De a hormonok egy része is fehérje – az ő feladatuk beindítani vagy leállítani egy-egy „gépsort”. Egyszóval mindenütt ott vannak, hacsak nincs belőlük hiány.

Kevés az alkatrész

Sajnos egyre gyakrabban vannak olyan élethelyzetek, amikor a növény segítségre szorul. A biológiai gépsor összeszerelése ugyanis energiaigényes folyamat, és az is megeshet, hogy nincs meg hozzá minden alkatrész. Egy fehérjemolekula alapvetően egy nitrogénes (amino) és egy szénatomos (karboxil) csoportból áll, de enzimként egy-egy nyomelemet is igényelhet a működéséhez, például cinket, magnéziumot, vagy molibdént, kobaltot. Amikor a növény extrém erőfeszítést igénylő helyzetben van, akkor hirtelen nagyon sok fehérjét kellene munkába állítania. Ilyen például az intenzív növekedés, illetve a terméskötés és -képzés, vagy a színesedés és az érés időszaka is. Ilyenkor különösen hálás, ha azonnal bevethető aminosavakat kap, és az összeszerelési munkák helyett rögtön az életfolyamatokra koncentrálhat. Mint kész „Lego” elemeket előre szerelten „összepattinthatja” a fontos fehérjéket.

Átlendít a nehéz helyzeten

A vízhiány, a tápelemhiány, a túlkötés, de a hőség vagy a hideg túlélése is hatalmas erőfeszítést követel a növénytől. Ráadásul az életfolyamatok ilyenkor – éppen a hiányállapotok miatt – gátoltak. Egyszóval, hiába szeretne, nem tud segíteni magán: a termésveszteség borítékolható.  Hacsak nem lépünk közbe, és nyújtunk segítséget a kívülről érkező, azonnal hadra fogható fehérjékkel. Az aminosavas növénytáplálás célja tehát az, hogy a különösen nagy energiabefektetést igénylő életciklusokban lökést, egy „energia fröccsöt” adjunk az igényes zöldség kultúráknak.

Előnyei:

Biológiai lehetőség az energiaigényes folyamatok, az intenzív növekedés, a termékenyülés fokozására
Szabadon felhasználható biológiai hatóanyag, minden termesztett zöldségkultúrában
Alacsony dózis mellett nagy hatékonyság (2-4 kg/ha)
Öntözéssel, akár egyéb tápanyagokkal, mikrobiológiai termékekkel együtt is kijuttatható
Költséghatékony és gyors megoldás

Az Amino Total használata:

Minden zöldségkultúrában alkalmazható 2-4 kg/ha dózisban, csepegtető öntözéssel kijuttatva.
Az Amino Total alkalmazásával energiát spórol a növényeknek, javítja a növények kondícióját, egészségét (abiotikus és biotikus stressz elleni tűrőképesség növelése). Növeli a növény pollentermelését, javítja a terméskötődést és a tápelemek felvehetőségét.
Bármilyen öntöző műtrágyával, mikrobiológiai hatóanyaggal, talajbaktériummal keverhető.
Intenzív növekedési időszakban elősegíti a vegetatív növekedést és fokozza a pollenkötést.
Leglátványosabb hatása és fő alkalmazási területe a vegetatív folyamatok szabályozása, a zöld tömeg növelése, de más energiaigényes folyamatokat, például a pollenkötést, és az érést is pozitívan befolyásolja.
Használata után ügyeljünk a megfelelő intenzívebb tápanyag ellátásra, a jelentős vegetatív növekedés, illetve a többlettermés kineveléséhez!
Használata az intenzív növekedési időszakban, terméskötődéskor, valamint termésnövekedésének időszakában javasolt. Stresszoldó és színesítő hatása kiemelkedő.
Zöldségkultúrák csepegtető öntözéssel történő tápoldatozására 2–4 kg/ha mennyiségben, 0,05–0,2 % töménységben, a tenyészidőszak alatt legfeljebb 5 alkalommal (a palánták kiültetése után, virágzáskor, terméskötődéskor, majd további 2 alkalommal, 14 napos időközökben) kijuttatva.

TERMÉK

AminoTotal
AminoTotal
Biostimulátor tápoldatozásra. Az energizáló! Ökológia gazdálkodásban is használható!

SZAKCIKK

Növényi biostimulátorok
Növényi biostimulátoroknak azokat a termékeket nevezzük, melyek olyan hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyeket a növ...
2017. március 28.

„Vészharangok” a zöldségtermesztésben!
Bio megoldásokkal a klímaváltozás ellen
2019. június 04.

Vissza az ismertetőkhöz