Ismertetők

Virágkötődési problémák

Nagy termések eléréséhez a növényeknek tökéletes kondícióban kell lenniük. Ez lényegében a harmonikus tápelem-ellátottságon és a növényi hormonokon múlik.

Minden növény számára, így a kertészeti növények esetén is kiemelt fontosságú a virágzás időszaka.  Ebben a nagyterhelésű fenológiai fázisban a növények minden energiájukat a virágok képzésére és a kötődésre fordítják. Ha ilyenkor nem állnak rendelkezésükre a szükséges tápelemek, mint például a foszfor és bór, csökken a termékenyülésre képes virágok száma, és a termékenyülés sem lesz megfelelő. Ebben a folymatban az ásványi tápelemek mellett a növényihormonoknak van kiemelt szerepeük.Kötődést segítő termésnövelő

A piacon egyedülálló, tápoldatozással kijuttatható tömény algakivonat a kötődés elősegítésére és a termés növelésére

A biostimulátorok, ahogy a nevük is mutatja, stimulálják a növények életfolyamatait, elősegítik a tápanyagok felvételét, növelik a stressztűrő képességet, javítják a termés minőségét és nem utolsó sorban a termés is több lesz.

Az Alga 600 igen nagy mennyiségű Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmaz.  A termék hatékonyságának a kulcsa, hogy az algamezők betakarítása a legintenzívebb növekedési fázisukban történik, ilyenkor a legmagasabb ugyanis az algák hormontartalma. Ugyancsak fontos, hogy a növekedési hormonok mellett egyéb bioaktív anyagokat is tartalmaznak. Ilyen például a laminarin, ami egy természetes eredetű speciális cukor, melyet az algák - mint természetes tartalék-tápanyagot - elraktároznak. Az algafajok közül a Sargassum fajoknak a legmagasabb a kálium-, kalcium- és magnéziumtartalma, mely ásványi tápelemek szintén hozzájárulnak az Alga 600 kedvező hatásához.

Szervesanyag-tartalom Szárazanyag-tartalom K2O
legalább 35 m/m% Legalább 95 m/m% 18,5 m/m%

 

Tápoldatozással jutassuk ki, bármilyen öntöző műtrágyával keverhető.

Palántázás után elősegíti a gyökeresedést és csökkenti a kiültetés okozta stresszt. Leglátványosabb hatása és fő alkalmazási területe a virágok számának növelése és a terméskötödés elősegítése. 1-2 kg/ha adagban alkalmazzuk.

 

TERMÉK

Alga 600
Alga 600
Igen tömény – a Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmazó – biostimulátor hatású öntözőműtrágya. Ökológia gazdálkodásban is használható!

KÍSÉRLET

SZAKCIKK

Növényi biostimulátorok
Növényi biostimulátoroknak azokat a termékeket nevezzük, melyek olyan hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyeket a növ...
2017. március 28.

A növényi hormonok szerepe a stressz leküzdésében
A növények fejlődési ritmusát és a stresszre adott válaszukat éppúgy hormonok irányítják, mint ahogy az állatok esetében is. Vannak persze k...
2018. április 03.

Vissza az ismertetőkhöz