Ismertetők

Így csökkentsük a léha szemek számát!

Az őszi búzánál is fontos a megfelelő terméskötődés, a léha szemek arányának csökkentése, ehhez nyújthatnak segítséget az alga tartalmú biostimulátorok. Hatásuk azonban nem csak ebben nyilvánul meg.

Minden növénynél, így az őszi búzánál is kiemelt fontosságú és érzékenységű a virágzás időszaka.  Ebben a nagyterhelésű fenológiai fázisban a búza minden energiáját virágok képzésére és a kötődésre fordítja. Ha ilyenkor nem állnak rendelkezésre a szükséges tápelemek, mint például a foszfor és bór csökken a termékenyülésre képes virágok száma és maga termékenyülés sem lesz megfelelő. Ennek következtében csökken a termés. A májusi időszakban gyakran fordulnak elő időjárási szélsőhelyzetek is, melyek jelentős stresszt okoznak a növényeknek. Így a növény, az energiáit nem a termésképzésre, hanem az életben maradásra fordítja.A tökéletes kondíció és a nagy termés titka

Ahhoz, hogy az őszi búza megközelítse a genetika potenciálja alapján meghatározott termést, nem csak a hagyományos tápelemekre, hanem egyéb extrákra is szüksége van.

Azok a gazdák, akik a nyereségességük fenntartására és növelésre törekszenek, a régi jól bevált megoldások mellett, folyamatosan új technológiákat kell bevezetniük.  Ilyen viszonylag új elem a biostimulátorok használata. Persze nem mindegy, hogy mikor és milyen hatóanyag tartalmú biostimulátort használunk. Az egyes termékek hatóanyag tartalmában és a hatóanyagok arányában (hormonok) jelentős eltérések lehetnek.

Az Alga 600 igen nagy mennyiségű Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmaz, mely ideális arányban tartalmazza a búza számára szükséges bioaktív anyagokat.   A termék hatékonyságának egyik kulcsa, hogy az algamezők betakarítása a legintenzívebb növekedési fázisukban történik, ilyenkor a legmagasabb ugyanis az algák hormon tartalma. Ugyancsak fontos, hogy a növekedési hormonok mellett egyéb bioaktív anyagokat is tartalmaznak. Ilyen például a laminarin, ami egy természetes eredetű speciális cukor, melyet az algák, mint természetes tartalék tápanyagot elraktároznak. Az algafajok közül a Sargassum fajoknak a legmagasabb a kálium, kalcium és magnézium tartalma, mely ásványi tápelemek szintén hozzájárulnak az Alga 600 kedvező hatásához.

A termék biológiailag aktív hatóanyag tartalma elősegíti a terméskötődést, valamint segít csökkenteni az őszi búzát ért időjárási stressz hatásait.

Használatát a kalászhányás kezdetén javasoljuk 1 kg/ha adagban a terméskötődés fokozásához. Stressz oldásra, megelőzésre, szintén 1 kg/ha adagban alkalmazható a bokrosodástól a virágzás kezdetéig.

A termék összetétele:

Szervesanyag-tartalom Szárazanyag-tartalom K2O
legalább 35 m/m % Legalább 95 m/m % 18,5 m/m %

 

TERMÉK

Alga 600
Alga 600
Igen tömény – a Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmazó – biostimulátor hatású öntözőműtrágya. Ökológia gazdálkodásban is használható!

SZAKCIKK

Növényi biostimulátorok
Növényi biostimulátoroknak azokat a termékeket nevezzük, melyek olyan hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyeket a növ...
2017. március 28.

A növényi hormonok szerepe a stressz leküzdésében
A növények fejlődési ritmusát és a stresszre adott válaszukat éppúgy hormonok irányítják, mint ahogy az állatok esetében is. Vannak persze k...
2018. április 03.

Vissza az ismertetőkhöz