Ismertetők

Több virág, jobb kötődés, nagyobb termés!

A termést a virágok száma és a kötődés minősége határozza meg. Ezek növelésében, illetve javításában nyújtanak segítséget az algatartalmú biostimulátorok. Hatásuk azonban nem csak ebben nyilvánul meg.

Minden növénynél, így az zöldborsónál is kiemelt fontosságú és érzékenységű a virágzás időszaka.  Ebben a nagy megterhelésű fenológiai fázisban a borsó minden energiáját a virágok képzésére és a kötődésre fordítja. Ha ilyenkor nem állnak rendelkezésére a szükséges tápelemek, mint például a foszfor és a bór, csökken a termékenyülésre képes virágok száma, és maga termékenyülés sem lesz megfelelő. Ennek következtében csökken a termés. Májusban gyakran előfordulnak szélsőséges időjárási helyzetek is, melyek jelentős stresszt okoznak a növényeknek, így a növény nem termésképzésre, hanem az életben maradásra fordítja az energiáit.Alga 600

Az Alga 600 igen nagy mennyiségű Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmaz, mely ideális arányban tartalmazza a borsó számára szükséges bioaktív anyagokat.

A termék hatékonyságának egyik kulcsa, hogy az algamezők betakarítása a legintenzívebb növekedési fázisukban történik, ugyanis ilyenkor a legmagasabb az algák hormontartalma. Ugyancsak fontos, hogy a növekedési hormonok mellett egyéb bioaktív anyagokat is tartalmaznak. Ilyen például a laminarin, ami egy természetes eredetű speciális cukor, melyet az algák mint természetes tartalék tápanyagot raktároznak. Az algafajok közül a Sargassum fajoknak a legmagasabb a kálium-, a kalcium és a magnéziumtartalma. Ezek az ásványi elemek szintén hozzájárulnak az Alga 600 kedvező hatásához.

A termék biológiailag aktív hatóanyag-tartalma elősegíti a terméskötődést, valamint segít enyhíteni a borsót ért időjárási eredetű stresszhatásokat.

Használatát virágzás előtt javasoljuk 1 kg/ha adagban a terméskötődés fokozásához. Stresszoldásra, stresszmegelőzésre szintén 1 kg/ha adagban alkalmazható a tenyészidőszakban.

TERMÉK

Alga 600
Alga 600
Igen tömény – a Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmazó – biostimulátor hatású öntözőműtrágya. Ökológia gazdálkodásban is használható!

SZAKCIKK

Növényi biostimulátorok
Növényi biostimulátoroknak azokat a termékeket nevezzük, melyek olyan hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyeket a növ...
2017. március 28.

„Vészharangok” a zöldségtermesztésben!
Bio megoldásokkal a klímaváltozás ellen
2019. június 04.

Vissza az ismertetőkhöz