AZ NKFI ALAPBÓL MEGVALÓSULT PROJEKT

A KWIZDA AGRO HUNGARY KFT. A NEMZETI KUTATÁSI FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS ALAPBÓL BIZTOSÍTOTT TÁMOGATÁSBÓL, KUTATÁS-FEJLESZTÉSI PROJEKTET VALÓSÍTOTT MEG A „VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA” PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KERETÉBEN.

 

 • 2019 | 07 | 22  A Kwizda Agro Hungary Kft. sikeresen befejezte a „Rovar patogén és termésnövelő hatású mikrobiológia készítmények kifejlesztése” című KFI_16-1-2017-0272 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét.

   

  A kutatás-fejlesztési projekt célkitűzése entomopatogén és hozamfokozó hatású talajmikrobiológiai készítmények kifejlesztése volt, amelyek az ökológiai gazdálkodásban is felhasználhatóak.

  A projekt keretében olyan mikrobiológiai készítményeket fejlesztettünk ki, amelyek alacsony kockázatú humán – és ökotoxikológiai tulajdonságai révén nem veszélyeztetik a felhasználókat, fogyasztókat, illetve a talaj ökoszférájában élő hasznos élő szervezeteket. A kifejlesztett készítmények kedvező ökológiai tulajdonságaik révén alternatívát jelenthetnek a nagyobb környezeti terhelésű kémiai készítmények kiváltására, mert hatékonyságuk miatt beilleszthetők a hagyományos növényvédő szeres védekezési technológiába is, csökkentve ezzel a technológiák szermaradék terhelését. A készítmények piaci bevezetése bővíti az ökológiai gazdálkodásban a talajlakó kártevők elleni védekezési technológiák lehetőségeit is.

  A projekt során megalkotott mikrobiológiai hatóanyagot tartalmazó készítmények jelentős szerepet játszhatnak a fenntartható mezőgazdaság, mint közös cél elérésében.

  A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési És Innovációs Alap finanszírozásával 246,51 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, 2017. július 1. és 2019. június 30. között.

 

 • 2017 | 07 | 18 Kwizda Agro Hungary Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

PROJEKTINDÍTÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

A KWIZDA AGRO HUNGARY KFT. A NEMZETI KUTATÁSI FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS ALAPBÓL BIZTOSÍTOTT TÁMOGATÁSBÓL, KUTATÁS-FEJLESZTÉSI PROJEKTET VALÓSÍT MEG A „VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA” PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KERETÉBEN.

 

A Kwizda Agro Hungary Kft. megkezdte a „Rovar patogén és termésnövelő hatású mikrobiológia készítmények kifejlesztése” című KFI_16-1-2017-0272 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét.

A kutatás-fejlesztési projekt célkitűzése entomopatogén és hozamfokozó hatású talajmikrobiológiai készítmények kifejlesztése, melyek ökológia gazdálkodásban is felhasználhatóak.

A projekt keretében olyan mikrobiológiai készítményeket kívánunk fejleszteni, amelyek alacsony kockázatú humán – és ökotoxikológiai tulajdonságai révén nem veszélyeztetik a felhasználókat, fogyasztókat, illetve a talaj ökoszférájában élő hasznos élő szervezeteket. A fejlesztendő készítmények kedvező ökológiai tulajdonságaik révén alternatívát jelenthetnek a nagyobb környezeti terhelésű kémiai készítmények kiváltására, mert hatékonyságuk miatt beilleszthetők a hagyományos növényvédő szeres védekezési technológiába is, csökkentve ezzel a technológiák szermaradék terhelését. A készítmények piaci bevezetése bővíti az ökológiai gazdálkodásban a talajlakó kártevők elleni védekezési technológiák lehetőségeit is.

A projekt célja új mikrobiológia hatóanyagot tartalmazó készítmények fejlesztése a fenntartatható mezőgazdaság érdekében.

A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési És Innovációs Alap finanszírozásával 246,51 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 2017. július 1. és 2019. június 30. között.

 

 

2018. április 24.